VASTUULLISUUS KRUUNUPUISTOSSA

Kruunupuisto sijaitsee kansallismaisemassa, arvokkaan vesistön ja harjuluonnon keskellä, mikä luo puitteet ja lähtökohdan kestävälle liiketoiminnalle. Haluamme huomioida toiminnassamme ympäröivän yhteisön ja ympäristön hyvinvoinnin, ja tehdä alueemme kannalta kestäviä valintoja arkisessa toiminnassamme. Vastuullisuuden ja kestävyyden näkökulma huomioidaan kokonaisvaltaisesti kaikessa toiminnassamme ja näkyy muun muassa kierrätyksessä ja energiankäytön tehostamisessa, esteettömissä palveluissa ja asiakkaidemme yhdenvertaisessa kohtaamisessa sekä paikallisuuden tukemisessa ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ylläpidossa. Kotimainen säätiöomistus luo yhteiskuntavastuullisen liiketoimintamme perustan. Vastuullisena toimijana edistämme kestävän matkailun mukaisia periaatteita kannustaen myös henkilöstöämme ja asiakkaitamme ympäristövastuulliseen toimintaan luonto- ja kulttuuriperintöä vaalien.

KESTÄVÄSTI HARJULUONNON KESKELLÄ

Olemme sitoutuneet kestävän matkailun periaatteisiin ja Sustainable Travel Finland -vastuullisuusohjelmaan, jonka tarkoituksena on edistää Suomen matkailualan kestäviä käytäntöjä. Osoituksena vastuullisuuden eteen tehdystä tavoitteellisesta ja pitkäjänteisestä työstä meille on myönnetty Sustainable Travel Finland -merkki kesäkuussa 2022. Ympäristön hyvinvoinnin eteen tekemämme työ on sertifioitu jo aiemmin kansainvälisellä Green Key -merkillä ja Sustainable Travel Finland -ohjelmaan liittyminen jatkaa luontevasti vastuullisuustyötämme, joka huomioi myös sosiaalisen, kulttuurisen ja taloudellisen kestävyyden. Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden mukaisia käytäntöjä ja toimintatapoja on kartoitettu, luotu ja kehitetty johdonmukaisesti ja tavoitteellisesti. Tulevien investointien suunnittelussa huomioidaan alusta lähtien vastuullisuus- ja ympäristönäkökulmat.

Lue lisää kestävästä matkailusta: Sustainable Travel Finland | Kestävän matkailun 10 periaatteet

Teemme hotellina todistetusti tavoitteellista, monipuolista ja vaikuttavaa ympäristötyötä ympäristön hyvinvoinnin edistämiseksi. Olemme sitoutuneet henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Kruunupuiston asiakkaana voit olla mukana tekemässä tätä tärkeää työtä.

Kruunupuiston ympäristövastuussa huolehdimme energiatehokkuudesta veden, lämmön- ja sähkönkulutuksessa, jätteiden lajittelusta ja kierrätyksestä sekä henkilökunnan säännöllisestä kouluttamisesta ympäristöasioissa. Siivouksessa ja kiinteistönhuollossa käytämme vettä ja energiaa mahdollisimman tehokkaasti ja säästäen. Kiinteistöissämme käytetään järvivesijäähdytystä kesäaikaan ja lämmitys hoidetaan omassa hakevoimalassa. Valtaosa valaisimista on vaihdettu led-valoihin ja tilojen lämpötilaa alennetaan niiden ollessa tyhjillään. Käytettävät pesu- ja puhdistusaineet ovat ympäristömerkittyjä. Veden kulutusta pyritään vähentämään vettä säästävillä ratkaisuilla hotellihuoneiden kylpyhuoneissa ja kylpylässä, ja piha-alueiden kastelussa hyödynnettään järvivettä.

Hotellivieraita ohjeistetaan säästämään luontoa omilla valinnoillaan ja toimimaan ympäristövastuullisesti esimerkiksi sammuttamalle sähkölaitteet ja valot kun niitä ei käytä, vähentämällä kylpypyyhkeiden vaihtoa vierailun aikana sekä kiinnittämään huomiota ruokahävikkiin. Vieraanamme voit osallistua kestävän matkailun periaatteiden kunnioittamiseen tekemällä Vastuullisen matkailijan sitoumuksen (Sustainable Finland Pledge) Visit Finlandin verkkosivuilla.

Ravintolamme käyttää mahdollisimman paljon sesongin raaka-aineita ja ensisijaisesti kotimaista lihaa, kanaa ja kalaa sekä suosii hankinnoissa paikallisia tuottajia. Ravintolan astianpesukoneet minimoivat vedenkulutusta ja hävikkiruuan määrää pyritään vähentämään.

Kruunupuistosta on lyhyt matka Punkaharjun juna-asemalle ja asiakkaidemme käytössä on polkupyöriä liikkumiseen lähialueella. Markkinoinnissa ja myynnissä olemme panostaneen digitaaliseen sisältöön ja pyrimme vähentämään paperinkulutusta. Ohjaamme asiakkaitamme etsimään tarkempaa tietoa palveluistamme, aukioloista ja alueen vierailukohteista nettisivuiltamme tai henkilökunnaltamme. Asiakkaillemme on tarjolla ilmainen langaton verkko ja tietokoneita käyttöön vierailunsa aikana.