VASTUULLISUUS KRUUNUPUISTOSSA

Kruunupuisto sijaitsee kansallismaisemassa, arvokkaan vesistön ja harjuluonnon keskellä, mikä luo puitteet ja lähtökohdan kestävälle liiketoiminnalle. Haluamme huomioida toiminnassamme ympäröivän yhteisön ja ympäristön hyvinvoinnin, ja tehdä alueemme kannalta kestäviä valintoja arkisessa toiminnassamme. Vastuullisena toimijana edistämme kestävän matkailun mukaisia periaatteita kannustaen myös henkilöstöämme ja asiakkaitamme siihen. Kohtelemme kaikkia asiakkaitamme yhdenvertaisesti. Kotimainen säätiöomistus luo yhteiskuntavastuullisen liiketoimintamme perustan.

GREEN KEY -SERTIFITOITUA YMPÄRISTÖTYÖTÄ

Green Key -sertifikaatti on matkailualan maailmanlaajuinen ympäristömerkki kestävästä toiminnasta. Teemme Green Key -sertifioituna hotellina todistetusti tavoitteellista, monipuolista ja vaikuttavaa ympäristötyötä ympäristön hyvinvoinnin edistämiseksi. Olemme sitoutuneet kansainvälisen ympäristömerkin myötä henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Kruunupuiston asiakkaana voit olla mukana tekemässä tätä tärkeää työtä.

Lisätietoja Green Key ohjelmasta www.greenkey.fi

KESTÄVÄSTI HARJULUONNON KESKELLÄ

Vastuullisuuden ja kestävyyden näkökulma huomioidaan kokonaisvaltaisesti kaikessa toiminnassamme. Kruunupuiston ympäristövastuussa huolehdimme energiatehokkuudesta veden, lämmön- ja sähkönkulutuksessa, jätteiden lajittelusta ja kierrätyksestä sekä henkilökunnan säännöllisestä kouluttamisesta ympäristöasioissa. Ravintolamme käyttävät mahdollisimman paljon sesongin raaka-aineita ja suosivat hankinnoissa paikallisia tuottajia. Siivouksessa ja kiinteistönhuollossa käytämme vettä ja energiaa mahdollisimman tehokkaasti ja säästäen. Pesu- ja puhdistusaineet ovat ympäristömerkittyjä ja hotellivieraita ohjeistetaan säästämään luontoa omalta osaltaan. Ravintolan astianpesukoneet minimoivat vedenkulutusta ja hävikkiruuan määrä pyritään välttämään. Kiinteistöissämme käytetään järvivesijäähdytystä kesäaikaan ja lämmitys hoidetaan omassa hakevoimalassa. Veden kulutusta pyritään vähentämään vettä säästävillä ratkaisuilla hotellihuoneiden kylpyhuoneissa ja kylpylässä.

Kruunupuistosta on lyhyt matka Punkaharjun juna-asemalle ja asiakkaidemme käytössä on polkupyöriä liikkumiseen lähialueella. Markkinoinnissa ja myynnissä olemme panostaneen digitaaliseen sisältöön ja pyrimme vähentämään paperinkulutusta. Ohjaamme asiakkaitamme etsimään tarkempaa tietoa palveluistamme, aukioloista ja alueen vierailukohteista nettisivuiltamme tai henkilökunnaltamme. Asiakkaillemme on tarjolla ilmainen langaton verkko ja tietokoneita käyttöön.