ESTEETTÖMYYS

Yhdenvertaista palvelua kaikille Kruunupuistossa

Kaikki hyötyvät esteettömästä ympäristöstä. Kruunupuistossa esteettömyys tarkoittaa turvallisuutta, laatua ja tasavertaista osallistumista. Esteettömyys ja monimuotoisuus otetaan huomioon kaikissa Kruunupuiston tiloissa ja ympäristössä mahdollisimman kattavasti kaikkien asiakkaidemme viihtyvyyden varmistamiseksi. Tilojen suunnittelussa on huomioitu sekä apua tarvitsevat että omatoimiset asiakkaat. Meillä on huoneita liikuntarajoitteisille tai toimintarajoitteisille henkilöille ja niille, jotka tarvitsevat apua jokapäiväisessä elämässä. Avustaja- ja opaskoirat ovat hotelliimme tervetulleita. Asiakkaille on tarjolla kattava kokonaisuus yleismallin apuvälineitä: pyörätuoli, rollaattori, henkilönostimia, kävelytelineitä, erilaisia suihkujakkaroita ja wc-istuinkorokkeita sekä muita pienapuvälineitä.

Pysäköinti

Hotellin vastaanoton ja ravintolan sisäänkäynnin yhteydessä on esteetön pysäköinti ja inva-tunnuksella merkittyjä autopaikkoja.

Sisäänkäynti ja yleiset tilat

Hotellin pääsisäänkäynnin ovet avautuvat automaattisesti eikä ovessa ole kynnystä. Aulatilassa on istumapaikkoja ja invavarusteltu WC. Aulassa sijaitsevaan myymälään on esteetön pääsy pyörätuolilla. Tiloissa ja käytävillä on selkeät opasteet liikkumiseen.

Majoitustilat

Päätalon hotellihuoneet sijaitsevat jugend-puolella kahdessa kerroksessa sekä uudemman kuntotalon 3. kerroksessa. Kerroksiin pääsee hissillä ja portaita. Hotellin käytävät ovat esteettömiä pyörätuolille. Jugendhuvila Urhola ja Mäntyrannan lomahuoneistot sijaitsevat noin 400 metrin päässä päätalosta. Urholassa hotellihuoneet sijaitsevat kahdessa kerroksessa ja pääsy kerroksiin on ainoastaan portaitse. Mäntyrannan huoneistojen ovien leveydet ovat 71-85 cm välillä ja ulko-ovella on kynnys, mutta tarvittaessa rampin toimittaminen onnistuu.

Huoneet

Kruunupuiston esteettömät 1-2 hengen invahuoneet (27 huonetta) ovat päärakennuksessa. Kaikissa huoneissa on inva-varustus, wc/suihku, tv, hiustenkuivaaja, tv ja langaton internetyhteys, ja niissä on huomioitu apuvälineiden kanssa liikkuminen (ovien leveys, huonekalujen sijoittelu, ei kynnyksiä). Huoneet on varustettu sähkösäätöisillä sängyillä, joita voi säätää korkeuden, selkäosan ja jalkojen osalta. WC/suihkutiloissa on tukikaiteet sekä suihkuistuin. Osassa huoneita on sähköisesti korkeussäädettävä ja pyörätuolinkäyttäjälle soveltuva lavuaari sekä sähköinen wc-istuimen korkeuden säätö. Muihin huoneisiin on saatavissa istuinkoroke. Kirjoituspöydän alla on riittävästi tilaa pyörätuolille. Osassa huoneita ja kylpyhuoneita on hoitajan kutsujärjestelmä.

Ravintola

Ravintola Kruunupuisto on 120-paikkainen ravintola päätalon 2. kerroksessa. Ravintolassa tarjoillaan aamiaista, lounasta ja päivällistä noutopöydästä kaikkina viikonpäivinä ja iltaisin se palvelee á la carte -ravintolana. Vastaanoton yhteydessä palveleva Kruunukahvila tarjoilee suolaisia ja makeita leivonnaisia sekä juomia A-oikeuksin. Ravintolan ja kahvilan sisäänkäynti ja ravintolatilat ovat esteettömiä. Ruoka-ainemerkinnät on mainittu noutopöydässä ja ruokalistoissa.

Kuntosali

Kruunupuiston kuntosali on varustettu monipuolisilla Technogym-kuntosalilaitteilla. Kuntosalilaitteisto soveltuu myös liikuntaesteisille. Kuntosali on asiakkaiden käytössä vapaa-ajalla yleisövuorojen aikana.

KOKOUS- ja ryhmätilat

Kruunupuistossa on kaksi 50-80 hengen luentotilaa sekä kymmenen 8-20 henkilölle soveltuvaa pienempää ryhmätilaa. Lisäksi majoituskerroksissa on avoimia kokoontumistiloja asiakkaiden käyttöön. Kaikkiin tiloihin on esteetön pääsy ja kokoustilojen ulkopuolella on istumapaikkoja sekä inva-wc. Kokoustiloihin on saatavilla siirrettävä kuuntelusilmukka, jonka avulla kuulokojeen käyttäjä voi kuunnella vahvistettua ääntä ilman taustahälyä.

Piha-alue ja lähiympäristö

Kruunupuiston laajalla piha-alueella on asfaltoituja reittejä, jotka soveltuvat pyörätuolilla kuljettavaksi. Hotellin piha-alueelta kulkee esteetön reitti Valkialammin näköalapaikalle. Reitti on merkitty oranssein maalimerkein ja sen pituus on 0,3 km. Topeliuksen polku on 2,2 kilometrin mittainen, viitoitettu maisemareitti Kruunupuiston ja Hotelli Punkaharjun välillä. Reitin varrella on jonkin verran nousuja ja laskuja, mutta soveltuu sähköpyörätuolilla kuljettavaksi.

apua ja hoivaa 24/7

Kruunupuistoon voit tulla kuntoutukseen, lomalle tai hotellivieraaksi myös silloin, jos tarvitset apua tai hoivaa arjessasi. Kerrothan erityistarpeistasi kun varaat palveluitamme, jotta varmistamme avun ja hoivapalveluiden saatavuuden vierailusi aikana.

Lisätietoja esteettömästä ja saavutettavasta matkailusta sekä liikkumisesta Savonlinnan seudulla on tarjolla täällä Visit Savonlinnan blogissa.