REITIT ja luontopolut

Punkaharjun ainutlaatuinen harjuluonto tarjoaa ainutlaatuiset puitteet ulkoilla, retkeillä ja nauttia järvimaisemasta. Kruunupuistosta löydät täydellisen ympäristön luonnon kokemiseen ja siitä nauttimiseen. Metsäpolut, tiet ja ajourat etenevät kauniissa harju- ja metsämaisemissa.

Reitit

Kruunupuisto sijaitsee Punkaharjun luonnonsuojelualueella aivan harjualueen ytimessä. Punkaharjun opastetut retkeilyreitit tarjoavat loistavat mahdollisuudet sauvakävelyyn pyöräilyyn ja päiväretkeilyyn. Harjualueen reiteille pääset kätevästi Kruunupuiston parkkipaikalta, joka sijaitsee Vaahersalontien toisella puolella. Talvella reitistöllä on ylläpidetyt hiihtoladut, nauhamerkitty lumikenkäpuisto ja Kruunupuiston rannasta pääset hoidetulle retkiluistelureitistölle. Harjualueen reitistöt muodostavat myös ainutlaatuisen Punkaharjun sauvakävelypuiston sekä talvisen lumikenkäpuiston.

Lisätietoja reiteistä

Valaistu luontopolku

Punkaharjulla valmistui lokakuussa 2017 valaistushanke, jonka myötä harjualueelle sijaitsevalle luontopolulle pääsee nyt myös iltahämärällä. Luontopolku on nimeltään Topeliuksen polku. Hotelli Punkaharjun ja Kruunupuiston välillä oleva n. 2,2 km mittainen polku kiemurtelee pitkin kauniita Valkialammen ja Kaarnalahden rantoja harjutien länsipuolella. Polku sopii kävelyyn ja lumikenkäilyyn talvisin, mutta sitä ei aurata, vierestä kulkee myös hiihtolatu.

Myös hiihtolatu tehdään polun läheisyyteen, itse polun sopiessa lumikenkäilyyn tai kävelyyn (polkua ei aurata). Polun varrella on viisi taidevalopistettä, jotka korostavat harjualueen ainutlaatuisia maisemia. Valot & taidevalopisteet palavat pimeän aikaan, syttyen klo 6.30 ja sammuen klo 21.30.

Puulajipuisto

Harjualueen ohella hyvä luonto- ja retkeilykohde aivan Kruunupuiston läheisyydessä on puulajipuisto, joka sijaitsee Suomen Metsämuseo Luston vieressä n. 3 km Kruunupuistosta. Puulajipuistoon voit tutustua kävellen, pyöräillen tai autolla – talvella puulajipuistossa on myös hiihtolatu.