Tuetut lomat

Terveyttä ja elinvoimaa Punkaharjulla

Kruunupuistossa järjestetään Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) / Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) veikkausvoittovaroilla (ennen RAY) tuettuja lomia.

Tuetut lomat on tarkoitettu niille henkilöille, joilla ei ole muuten mahdollisuutta lomailla ja se myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Lomat ovat useimmiten viiden vuorokauden mittaisia, ohjelmallisia ja joko täysi- tai puolihoidon sisältäviä lomajaksoja. Lomalta peritään omavastuuosuus, mutta suurin osa kustannuksista katetaan veikkausvoittovaroilla. Loma voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi. Lomia haetaan suoraan lomajärjestöjen kautta.

Katso lomavaihtoehdot ja ajankohdat:

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) on STEA:n (ent. RAY) tuella toimiva järjestö, joka järjestää ja kehittää tuettuja lomia. MTLH:n lomat ovat ryhmämuotoisia ja ne sisältävät ennalta suunniteltua ohjelmaa, jossa huomioidaan osallistujien tarpeet, toimintakyky ja muut erityispiirteet. Lomien tavoitteena on tukea lomalaista itsenäisessä selviytymisessä elämän eri tilanteissa ja vahvistaa perheen sisäisiä vuorovaikutussuhteita. Lomaa voivat hakea eri-ikäiset Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt. Kaksi kolmasosaa MTLH:n lomista järjestetään yhteistyössä järjestöjen ja yhdistysten kanssa.

Lomahakemuksen voit tulostaa tai täyttää täällä
Lisätietoja www.mtlh.fi

Solaris-lomat järjestää laadukkaita täysihoitolomia kotimaassa perheille ja aikuisille, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta lomaan kodin ulkopuolella. Tavoitteena on parantaa ihmisten osallisuutta yhteiskuntaan, luoda ihanteellinen ympäristö vertaistukeen ja lisätä yhteiskunnallista tasa-arvoa. Lomat järjestetään Sosiaali- ja terveysministeriön tuella Veikkauksen tuotoista.

Lomahakemuksen vot täyttää tai tulostaa täällä
Lisätietoja www.solaris-lomat.fi

Hyvinvointilomien tuetut lomat toteutetaan Sosiaali- ja terveysministeriön tuella Veikkauksen tuotoista. Tuettu loma myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Loma voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi.

Lomahakemuksen voit tulostaa tai täyttää sähköisesti täällä
Lisätietoja www.hyvinvointilomat.fi

Naiset Yhdessä ry eli Nasyt järjestävät sosiaalista lomatoimintaa sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus Stean avustuksella. Sosiaalinen lomatoiminta tarjoaa mahdollisuuden irtiottoon arjesta. Loman tavoitteena on tukea arjessa jaksamisessa ja voimaannuttaa osallistujia. Lomalla on tarjolla monipuolista ohjelmaa, luentoja, ohjattua liikuntaa ja yhteistä aikaa lomaryhmän kanssa. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus Stean strategian mukaisesti lomatoiminnan tulee vahvistaa terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia. Loma on omia voimavaroja vahvistavaa, mutta se ei ole kuntoutusta tai hoitoa.

Lomahakemuksen voit tulostaa tai täyttää täällä
Lisätietoja www.nasylomat.fi

Lisätietoja tuetuista lomista saat Kruunupuistosta ja lomajärjestöistä. Lomajärjestöjen omilta sivuilta löytyy myös hakuohjeet sekä sähköiset hakulomakkeet.

Lisätietoja Kruunupuistosta:

Fysioterapeutti
Paula Parviainen
0406846507
paula.parviainen@kruunupuisto.fi

Asiakassihteeri
Eija Herttuainen
040 684 6488
eija.herttuainen@kruunupuisto.fiTilaa uutiskirje