Tules -kuntoutus on on tarkoitettu aikuisille, joilla on diagnosoitu selän-, niskan, hartian, yläraajan tai alaraajan tuki-ja liikuntaelinsairaus (tules) ja oireilu on kestänyt yli 3 kk.
Kuntoutusta varten tarvitset alle vuoden vanhan lääkärin B -Lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän muun lääketieteellisen selvityksen.

Kuntoutus on Kelan järjestämää ja osallistujille maksutonta. Kuntoutukseen kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kela korvaa myös osallistujan matkakuluja

Tavoitteena toimiva arki

Kurssin tavoitteena on auttaa löytämään keinoja selvitä arjesta mahdollisimman aktiivisesti ja saada tukea itsehoitoon. Kuntoutuksessa keskeistä on ohjattu fyysinen harjoittelu. Niska-, hartia- ja yläraajaoireisilla harjoittelu painottuu lihasvoiman, kestävyyden ja liikkuvuuden parantamiseen. Selkäoireisten harjoittelussa keskitytään toimintakyvyn ja yleiskunnon kohentamiseen. Alaraajaoireisilla fyysisessä harjoittelussa pyritään liikkuvuuden, lihasvoiman ja yleiskunnon parantamiseen. Fyysisen harjoittelun rinnalla kuntoutuksessa käsitellään mm. kipua ja kivunhallintaa, ravitsemusta, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia sekä aktiivista osallisuutta työssä, vapaa-ajalla ja arjessa.

Toteutus

Kursseja on sekä työelämässä oleville että työelämästä poissaoleville henkilöille. Tule -kurssin kesto on 15 vuorokautta ja se toteutetaan 3 jaksossa.
Kuntoutusta toteutetaan myös avomuotoisena kuntoutuksena, jonka kesto on 5 vuorokautta 2 jaksossa. Avokuntoutuksen jaksojen välissä on lisäksi yhteensä 5 avopäivää. Avopäivät eivät sisällä majoitusta.

Ryhmän ja jokaisen yksilölliset tavoitteet ohjaavat toimintaa. Kuntoutusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu mm. erikoislääkäri, fysioterapeutti, sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, ravitsemusterapeutti, liikunnanohjaaja, sosionomi ja psykologi.

Ajankohdat

Tules kurssien ajankohdat eri kurssityypeille löydät kurssiesitteestämme – lataa esite ja tutustu!

Kysy lisää tules -kuntoutuksesta

Kuntoutus
kuntoutuskruunupuisto.fi

 

Lisätiedot  miten kuntoutukseen haetaan löydät Kelan sivuilta