Tiedote 31.1.2023

Rokuan Kuntoutus Oy ja Verve Oulu yhdistyvät

Rokualle muodostuu entistä vahvempi kuntoutusosaamisen keskittymä, kun Verve Oulu ja Rokuan Kuntoutus yhdistävät voimansa. Kuntoutustoiminta jatkuu Rokua Health & Span tiloissa nimellä Verve Rokua Kuntoutus.

– Yhdistämällä kaksi vahvaa kuntoutustoimijaa muodostamme Pohjois-Suomen johtavan kuntoutuspaikan Rokuan upeaan ympäristöön. Molempien toimijoiden osaaminen kuntoutusalalta, kylpylähotellin puitteet ja
ainutlaatuinen luonto ovat todella hieno yhdistelmä, toteaa toimitusjohtaja Jukka Syvävirta.

Verve Oulun kuntoutustoiminta siirtyy kokonaisuudessaan Rokualle kevään 2023 aikana. Verve Oulun työntekijät
siirtyvät Rokuan Kuntoutus Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Yhdistymisen myötä KK-Verve Oy omistaa 40 % Rokuan Kuntoutus Oy:stä. Siirtymävaiheessa toimitusjohtajana jatkaa Jukka Syvävirta ja kuntoutustoiminnasta vastaa jatkossa Verven lääketieteellinen johtaja Mika Pekkonen.

– Yhteisomistajuuden myötä Rokua liittyy osaksi KK-Verven sekä sen omistajayritysten muodostamaa vahvaa valtakunnallista verkostoa, jossa panostetaan kuntoutuksen laatuun yhdessä kehittämällä. Yhdistyminen tarjoaa mahdollisuuden kehittää entistäkin paremmin asiakkaidemme tarpeita vastaavia kuntoutuspalveluja ja tarjota niitä miellyttävässä ympäristössä, kertoo Jukka Syvävirta.

– Olimme jo jonkin aikaa miettineet Verve Oululle uusia toimitiloja, ja lopulta löysimme hyvän yhteistyötilaisuuden Rokuan kanssa. Iloitsemme siitä, että voimme jatkossa tarjota vahvaa kuntoutusosaamistamme aivan ideaalisessa kuntoutusympäristössä, toteaa KK-Verve Oy:n toimitusjohtaja Hannu Ronkainen.

Kaikki Verve Oulun kuntoutuspalvelut jatkuvat Rokualla, eikä muutos edellytä asiakkailta toimenpiteitä. Siirtyville asiakkaille tiedotetaan kuntoutuspaikan muutoksesta henkilökohtaisesti.

Verve Rokua Kuntoutus toteuttaa kuntoutusta moniin erilaisiin kuntoutustarpeisiin ja kaiken ikäisille. Suurimpia kuntoutuksen yhteistyökumppaneita ovat hyvinvointialueet, Kela sekä vahinkovakuutusyhtiöt. Myös omakustanteisten kuntoutuspalvelujen kysyntä on kasvussa. Rokua Health & Spa kylpylä- ja tapahtumahotelli tarjoaa yksityis- ja yritysasiakkaiden palvelujen lisäksi merkittävän määrän tuettua lomatoimintaa eri lomajärjestöille.

Lisätiedot:
Rokuan Kuntoutus Oy KK-Verve Oy
toimitusjohtaja Jukka Syvävirta
p. 040 720 5000

KK-Verve Oy
toimitusjohtaja Hannu Ronkainen
p. 050 559 4797

varatoimitusjohtaja Raimo Kalliokoski
p. 050 553 9111

KK-Verve Oy on täysin kotimainen kuntoutuksen asiantuntijayritys, jolla on lääkinnällistä kuntoutusta Lahdessa ja nyt toteutuvan yhdistymisen myötä myös Rokualla. Valtakunnallisesti Verve toteuttaa liikenne- ja tapaturmavakuuttajien vakuutuskuntoutusta sekä tytäryhtiö Verve Terapia Oy:n kautta psykoterapiapalveluja. Verven omistavat
Kuntoutuskeskus Kankaanpää ja Punkaharjulla sijaitseva Kruunupuisto, joiden taustalla ovat kotimaiset omistajat Kuntoutussairaalasäätiö Kankaanpää ja Punkaharjun kuntoutussairaalasäätiö. Säätiöiden osallisuus omistajataustassa takaa sen, että yritysten tuotot pysyvät Suomessa ja niillä kehitetään kotimaista kuntoutusta. Verven ja sen omistajien yhteenlaskettu liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa.

Rokuan Kuntoutus Oy on täysin kotimainen hyvinvointimatkailun ja kuntoutuksen toimija, jonka omistaa Rokuan Terveys- ja Kuntouttamissäätiö. Rokuan Kuntoutus Oy hyödyntää kylpylähotelli- ja hyvinvointimatkailutoiminnassa apunimeä Rokua Health & Spa Hotel. Toimitilat sijaitsevat Rokua Unesco Global Geoparkissa ja Rokuan kansallispuiston alueella. Yhdistymisen jälkeen Rokua Kuntoutus Oy:n liikevaihto on noin 8 miljoonaa euroa ja henkilöstön kokonaismäärä noin 80.