KÄVELYROBOTTIkuntoutus

Lokomat on robotisoitu kuntoutuslaite, joka mahdollistaa tehokkaan ja intensiivisen kävelykuntoutuksen turvallisesti kuntoutujalle. Lokomat-kävelyrobotilla saadaan kävelyharjoitteluun oikeat liikeradat ja askellus, joka vastaa normaalia kävelyä ja laitteen avulla voi kävellä noin 1500–3000 askelta yhdellä terapiakerralla. Lokomat mahdollistaa tehokkaan kävelykuntoutuksen huonokuntoisillekin.

KENELLE

Lokomat-kävelyrobotti soveltuu kävelyvalmiuksien ja kävelyn harjoitteluun ja siitä hyötyvät tutkitusti asiakkaat, joilla on esimerkiksi selkäydinvamma, CP-vamma, MS-tauti, Parkinson tai harvinaisempi neurologinen sairaus. Myös aivoverenkiertohäiriön sairastaneet tai aivovamman saaneet hyötyvät kävelyrobotin avustuksesta. Kävelyrobottia voidaan hyödyntää myös trauman sekä pitkittyneen kivun kuntoutuksessa kävelyn uudelleen oppimiseksi ja sen avustamana heikossakin kunnossa oleva asiakas voi harjoitella kävelyä pystyasennossa ja symmetrisesti.

Kävelyrobotti sopii henkilöille, joilla on pystyasennon hallinta- ja kävelyvaikeuksia.
Kruunupuiston fysioterapeutti arvioi yhdessä asiakkaan kanssa kävelyrobotin soveltuvuudesta asiakkaalle.
Kruunupuiston Lokomat-kävelyrobotti soveltuu aikuisen kuntoutukseen.

Kävelyrobottikuntoutus voi olla osa muuta kuntoutusta tai se voidaan yhdistää muihin palveluihin, esimerkiksi majoituksen yhteyteen. Kruunupuistossa on varattavissa myös fysioterapiaa, allasterapiaa sekä toimintaterapiaa (tästä linkki avoterapia palveluiden sivulle, joka uudistetaan).

TAVOITE

Lokomat-kävelykuntoutuksen tavoitteet määritellään aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeen mukaan. Tavoitteita voi olla esimerkiksi kävelyn uudelleen oppiminen, oikean kävelymallin omaksuminen, spastisuuden väheneminen, lihasvoiman vahvistuminen tai tasapainon ja vartalon hallinnan kohentuminen.

Lokomat-terapiajakson pituus määrittyy kuntoutujan toimintakyvyn tason ja tavoitteiden mukaan.
Robotiikan avulla ohjausvoiman säätö onnistuu potilas- ja raajakohtaisesti, pystytään tarkkaan dynaamiseen painonkevennykseen sekä reaaliajassa tapahtuvaan arviointiin ja dokumentointiin.

MITEN KÄVELYROBOTTI-KUNTOUTUKSEEN PÄÄSEE?

Kruunupuistossa toteutettavaan kävelyrobotti-kuntoutukseen voi tulla
• Kelan maksusitoumuksella
• vakuutusyhtiön maksusitoumuksella
• hyvinvointialueen myöntämällä palvelusetelillä
• itsemaksavana asiakkaana (terapiassa voi käydä myös kotoa käsin)

Kävelyrobottikuntoutuksen hinta itsemaksavalle asiakkaalle | 60 min 130 €

HYÖDYT

Lokomat-kävelyrobotti mahdollistaa tehokkaan ja intensiivisen kävelyharjoittelun jo kuntoutuksen varhaisessa vaiheessa esimerkiksi pian aivoinfarktin tai aivoverenvuodon akuutin hoidon jälkeen. Kävelyrobotilla avulla kävelyharjoitukseen saadaan heti alussa oikeat liikeradat ja askellus, joka vastaa normaalia kävelyä. Kävelyn uudelleen oppimisen ja tehokkaan kuntoutuksen mahdollistaa korkea toistomäärä.

On osoitettu, että Lokomat-kävelyrobotin avulla tehtävä kävelyharjoittelu on tehokasta ja se parantaa kävelykykyä, kävelynopeutta ja -kestävyyttä sekä askelpituutta. Näiden lisäksi Lokomatilla tehty harjoittelu parantaa tasapainoa, alaraajojen lihasvoimaa. Tutkimusten mukaan Lokomat-kävelykuntoutus parantaa kuntoutujan elämänlaatua ja se on kaiken lisäksi kustannustehokasta.

Tutustu Nordic Healthcare Groupin syyskuussa 2019 toteuttamaan tutkimukseen:
www.fysioline.fi/kuntoutus/kuntoutusrobotiikan-kustannushyoty/

OTA YHTEYTTÄ

Etsimme sinulle sopivan ratkaisun hyödyntää Lokomat-terapiaa kuntoutumisessasi

Tuovi Riikilä
palvelupäällikkö
puh. 050 354 5825
tuovi.riikila@kruunupuisto.fi