Reumakuntoutus

Kelan järjestämä nivel- tai selkärankareumaa sairastavien sopeutumisvalmennus Punkaharjulla Kruunupuistossa tarjoaa sinulle kuntoutuksen ammattilaisten ohjausta kohti täysipainoista arkea, toimivat tilat ja mieliinpainuvan luontoympäristön. Kruunupuisto on sinun valintasi jos arvostat osaamista, kokemusta ja luonnonläheisyyttä. Meillä koet aitoa välittämistä ihmisten kesken niin vertaistukena kuin henkilökuntamme puolesta.

Kenelle

Sopeutumisvalmennuskurssi on tarkoitettu sinulle, jos sairastat nivel- tai selkärankareumaa. Olet töissä, opiskelet tai olet pois työelämästä.

Tavoite

Sopeutumisvalmennuskurssien tavoitteena on tukea sopeutumisessa uuteen elämäntilanteeseen ja arkeen, johon sairaus kuuluu. Kurssin tavoitteena on auttaa ja tukea sinua suoriutumaan arjesta aktiivisesti ja elämään täysipainoisesti sairaudesta huolimatta. Sopeutumisvalmennuskurssilla saat tietoa nivel- tai selkärankareumasta ja sen hoidosta sekä kuntoutus- ja muiden tukitoimien mahdollisuuksista. Kurssi sisältää monipuolisesti ohjausta, harjoittelua ja neuvontaa liikuntaan, itsehoitoon, ravitsemukseen, palautumiseen sekä kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtimiseen. Sopeutumisvalmennus tarjoaa vertaistukea ja keinoja omien voimavarojen löytämiseen.

Sisältö

Reumaa sairastavien sopeutumisvalmennuskurssien kesto on yhteensä 7 vuorokautta ja toteutetaan kahdessa jaksossa (4 vrk + 3 vrk).

Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta se sisältää myös yksilöllistä toimintaa. Ryhmän ja jokaisen yksilölliset tavoitteet ohjaavat toimintaa.

Nivel- tai selkärankareumaa sairastavien sopeutumisvalmennusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu mm. erikoislääkäri (reumasairaudet), fysioterapeutti, sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, toimintaterapeutti, sosionomi ja psykologi.

Näin haet kuntoutukseen

Tulevat kurssit

85259

Aloitus

18.12.2023 - 21.12.2023

Päätös

17.6.2024 - 19.6.2024
85257

Aloitus

18.12.2023 - 21.12.2023

Päätös

17.6.2024 - 19.6.2024

Lisätiedot

Kurssiin kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Ajantasaiset kurssiajankohdat löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Voit hakea Kruunupuistossa järjestettävät kurssit kurssinumerolla.

Lisätietoja nivel- tai selkärankareumaa sairastavien sopeutumisvalmennuskursseihin liittyen

Kuntoutus
kuntoutuskruunupuisto.fi