Parkinson-kuntoutus

Kelan järjestämä kuntoutus Parkinsonin -tautia sairastaville Punkaharjulla Kruunupuistossa tarjoaa sinulle kuntoutuksen ammattilaisten ohjausta kohti täysipainoista arkea, toimivat tilat ja mieliinpainuvan luontoympäristön. Kruunupuisto on sinun valintasi jos arvostat osaamista, kokemusta ja luonnonläheisyyttä. Meillä koet aitoa välittämistä ihmisten kesken niin vertaistukena kuin henkilökuntamme puolesta. Parkinson -kuntoutuskurssit ovat parikursseja, joten läheisesi voi osallistua kuntoutukseen koko sen ajan.

Kenelle

Kuntoutuskurssit on tarkoitettu

  • vasta Parkinsonin taudin diagnoosin saaneille ja sairauden varhaisvaiheessa oleville alle 68 –vuotiaille
  • vasta Parkinsonin taudin diagnoosin saaneille ja sairauden varhaisvaiheessa oleville yli 68 –vuotiaille
  • Parkinsonin tautia pidempään sairastaneille

Kuntoutusta varten tarvitset alle vuoden vanhan lääkärin B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän muun lääketieteellisen selvityksen.

Tavoite

Parkinsonin tautia sairastavien kuntoutuksen tavoitteena on tukea sinua niin, että selviydyt paremmin arjestasi työssä, kotona, opiskeluissa tai muussa elämäntilanteessa. Kurssilla pyritään löytämään omia voimavaroja, vahvuuksi ja valmiuksia elää mahdollisimman täysipainoisesti sairauden kanssa.

Sisältö

Parkinson-kuntoutuskurssin kesto on yhteensä 15 vuorokautta ja se toteutetaan kolmessa 5 vrk  jaksossa. Kuntoutus sisältää myös väli- ja seurantayhteydenottoja. Läheisesi osallistuu kuntoutukseen koko sen ajan.

Kurssi sisältää monipuolisesti tietoa, ohjausta, harjoittelua ja neuvontaa arjessa toimimiseen, ravintoon, liikuntaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyen. Kuntouskurssilla saat myös vertaistukea.

Parkinson kuntoutuskurssi toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta se sisältää myös yksilöllistä toimintaa. Ryhmän yhteiset ja yksilölliset tavoitteet ohjaavat toimintaa.

Parkinson kuntoutusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu mm. erikoislääkäri, fysioterapeutti, sairaanhoitaja/terveydenhoitaja, psykologi, toimintaterapeutti ja sosionomi.

Näin haet kuntoutukseen


Tulevat kurssit

Aloitus

9.9.2024 - 13.9.2024
Vasta Parkinsonin taudin diagnoosin saaneille ja sairauden varhaisvaiheessa oleville alle 68 –vuotiaille

Aloitus

18.11.2024 - 22.11.2024
Vasta Parkinsonin taudin diagnoosin saaneille ja sairauden varhaisvaiheessa oleville yli 68 –vuotiaille, eläkkeellä oleville

Aloitus

19.8.2024 - 23.8.2024
Parkinsonin tautia pidempään sairastaneille

Lisätiedot

Kuntoutukseen kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Ajantasaiset kurssiajankohdat löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Voit hakea Kruunupuistossa järjestettävät kurssit kurssinumerolla.

Lisätietoja Parkinsonia sairastavien kuntoutuskurssiin liittyen

Kuntoutus
kuntoutuskruunupuisto.fi