Omaishoitajien kuntoutus

Kelan järjestämä omaishoitajien kuntoutus Punkaharjulla Kruunupuistossa tarjoaa sinulle kuntoutuksen ammattilaisten ohjausta kohti täysipainoista arkea, toimivat tilat ja mieliinpainuvan luontoympäristön. Kruunupuisto on sinun valintasi jos arvostat osaamista, kokemusta ja luonnonläheisyyttä. Meillä koet aitoa välittämistä ihmisten kesken niin vertaistukena kuin henkilökuntamme puolesta.

Kenelle

Omaishoitajien parikurssi on tarkoitettu omaishoitajalle, joka hoidat tai avustat päivittäin aikuista läheistäsi. Olet töissä, opiskelet tai olet eläkkeellä. Hoidettava läheisesi osallistuu kuntoutukseen kanssasi. Kurssille osallistuminen ei edellytä omaishoitajasopimusta kotikuntasi kanssa.

Näin haet kuntoutukseen

Huom! Omaishoitajien kuntoutuskurssille hakemiseen et tarvitse lääkärinlausuntoa tai muuta selvitystä.

Tavoite

Omaishoitajien parikurssin tavoitteena on toimiva yhteinen arki. Omaishoitajien kurssilla saat tietoa ja konkreettisia neuvoja arjessa selviytymiseen. Saat tukea elämäntilanteeseesi. Kurssin tavoitteena on löytää omia valmiuksia ja voimavaroja toimia omaishoitajana ja vähentää kuormitusta sekä uupumusta. Saat ohjausta miten huolehdit omasta jaksamisestasi ja vaikutat omaan hyvinvointiisi.

Kurssille osallistuva läheisesi saa ohjausta oman toimintakykynsä ylläpitämiseen, aktivointia ja vertaistukea sekä hoivan, jotta voit itse osallistua täysipainoisesti kuntoutusohjelmaan.

Sisältö

Omaishoitajien kuntoutuskurssin kesto on 15 vuorokautta, joka toteutetaan kolmessa 5 vrk jaksossa. Kuntoutujan omaohjaaja ottaa yhteyttä kerran myös kuntoutusjaksojen päätyttyä.

Kurssi sisältää monipuolisesti ohjausta, harjoittelua ja neuvontaa arjessa toimimiseen, ravintoon, liikuntaan ja henkiseen hyvinvointiin liittyen.

Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta se sisältää myös yksilöllistä toimintaa. Ryhmän ja jokaisen omat tavoitteet ohjaavat toimintaa.

Omaishoitajien kuntoutusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu mm. erikoislääkäri, fysioterapeutti, sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, psykologi, toimintaterapeutti ja sosionomi.

Lisätiedot

Kuntoutukseen kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Ajantasaiset kurssiajankohdat löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Voit hakea Kruunupuistossa järjestettävät kurssit kurssinumerolla.

Lisätietoja omaishoitajien kuntoutuskursseihin liittyen

Kuntoutus
kuntoutuskruunupuisto.fi