Muistisairaiden kuntoutus

Kelan järjestämä kuntoutus muistisairaille Punkaharjulla Kruunupuistossa tarjoaa sinulle kuntoutuksen ammattilaisten ohjausta kohti täysipainoista arkea, toimivat tilat ja mieliinpainuvan luontoympäristön. Kruunupuisto on sinun valintasi jos arvostat osaamista, kokemusta ja luonnonläheisyyttä. Meillä koet aitoa välittämistä ihmisten kesken niin vertaistukena kuin henkilökuntamme puolesta.

Kenelle

Sopeutumisvalmennuskurssi on tarkoitettu henkilölle, joilla on todettu lievä tai varhaisessa vaiheessa oleva muistisairaus (mm. Alzheimerin tauti, vaskulaarinen muistisairaus, Lewyn kappale –tauti, Parkinsonin taudin muistisairaus tai otsaohimolohkorappeuma) . Muistitestin (MMSE) tulos tulee olla vähintään 18 pistettä, mutta henkilön kokonaistilanne huomioidaan kuntoutuksen soveltuvuudessa.

Sopeutumisvalmennus kursseja on

  • alle 68 –vuotiaille muistisairaille (kurssit 85431-85433)
  • yli 68 –vuotiaille muistisairaille (kurssit 85434-85439

Muistisairaan läheinen osallistuu sopeutumisvalmennuskurssille.

Hakeaksesi muistisairaan sopeutumisvalmennuskurssille tarvitset alle vuoden vanhan lääkärin B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän muun lääketieteellisen selvityksen.

Tavoite

Kurssin tavoitteena on löytää voimavaroja sairauden kanssa elämiseen, ymmärtää muistisairauden aiheuttamat haasteet ja oppia käsittelemään muutokset. Tavoitteena on, että sopeutumisvalmennus tukee sairastunutta ja tämän läheistä muistisairauden aiheuttamassa muutostilanteessa.

Sisältö

Muistisairaiden sopeutumisvalmennuskurssin kesto on 5 vuorokautta, minkä lisäksi on 1 – 3 seurantayhteydenottoa, joiden tarkoituksena on varmistaa arjen sujumista ja kuntoutumisen jatkumista arjessa.

Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta se sisältää myös yksilöllistä toimintaa. Ryhmän yhteiset ja yksilölliset tavoitteet ohjaavat toimintaa. Muistisairaiden sopeutumisvalmennuskurssi sisältää monipuolisesti tietoa, ohjausta, harjoittelua ja neuvontaa arjessa toimimiseen, ravintoon, liikuntaan ja henkiseen hyvinvointiin liittyen.

Muistisairaiden sopeutumisvalmennusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu mm. erikoislääkäri, fysioterapeutti, sairaanhoitaja/terveydenhoitaja, psykologi, toimintaterapeutti ja sosionomi.

Näin haet kuntoutukseen

Tulevat kurssit

85433

Aloitus

20.11.2023 - 24.11.2023
85439

Aloitus

2.10.2023 - 6.10.2023

Lisätiedot

Kurssiin kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Ajantasaiset kurssiajankohdat löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Voit hakea Kruunupuistossa järjestettävät kurssit kurssinumerolla.

Lisätietoja muistisairaiden sopeutumisvalmennuskurssiin liittyen

Kuntoutus
kuntoutuskruunupuisto.fi