Sidekudossairauksia sairastavien kuntoutus

Kelan järjestämä sopeutumisvalmennus sidekudossairauksia sairastaville Punkaharjulla Kruunupuistossa tarjoaa sinulle kuntoutuksen ammattilaisten ohjausta kohti täysipainoista arkea, toimivat tilat ja mieliinpainuvan luontoympäristön. Kruunupuisto on sinun valintasi jos arvostat osaamista, kokemusta ja luonnonläheisyyttä. Meillä koet aitoa välittämistä ihmisten kesken niin vertaistukena kuin henkilökuntamme puolesta.

Kenelle

Sopeutumisvalmennuskurssi on tarkoitettu sinulle, jos sairastat

  • Sjögrenin oireyhtymää (kurssit 76703-76705)
  • systeemistä sidekudossairautta (kurssit 76707-76710)
  • vaskuliittisairautta (kurssi 76712)

Olet työelämässä, opiskelet tai olet pois työelämästä.

Tavoite

Sopeutumisvalmennuskurssin tavoitteena on auttaa ja tukea sinua suoriutumaan arjesta aktiivisesti, sopeutumaan sairauden tuomaan uuteen elämäntilanteeseen ja elämään täysipainoisesti sairauden kanssa.

Sisältö

Sopeutumisvalmennuksen kesto on 10 vuorokautta ja toteutetaan kahdessa 5 vrk jaksossa.

Kurssilla saat tietoa sairaudesta, lääkityksestä ja sairauden hoidosta. Sopeutumisvalmennuskurssilta saat myös tukea itsehoitoon, lääkkeettömään kivuhallintaan, ravitsemukseen, terveellisiin elämäntapoihin sekä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sopeutumisvalmennuksessa haetaan myös motivaatiota liikuntaan, keinoja rentoutumiseen ja palautumiseen sekä omien voimavarojen löytämiseen.

Sopeutumisvalmennuskurssi toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta se sisältää myös yksilöllistä toimintaa. Ryhmän ja jokaisen yksilölliset tavoitteet ohjaavat toimintaa. Harvinaista sidekudossairautta sairastavien sopeutumisvalmennusta toteuttaamoniammatillinen työryhmä, johon kuuluu mm. erikoislääkäri (reumasairaudet), fysioterapeutti, sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, toimintaterapeutti, sosionomi ja psykologi.

Näin haet kuntoutukseen

Lisätiedot

Sopeutumisvalmennuskurssiin kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Ajantasaiset kurssiajankohdat löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Voit hakea Kruunupuistossa järjestettävät kurssit kurssinumerolla.

Lisätietoja harvinaista sidekudossairautta sairastavien sopeutumisvalmennuskurssiin liittyen

Kuntoutus
kuntoutuskruunupuisto.fi