Ihosairauksia sairastavien kuntoutus

Kelan järjestämä kuntoutus ihosairauksia sairastaville Punkaharjulla Kruunupuistossa tarjoaa sinulle kuntoutuksen ammattilaisten ohjausta kohti täysipainoista arkea, toimivat tilat ja mieliinpainuvan luontoympäristön. Kruunupuisto on sinun valintasi jos arvostat osaamista, kokemusta ja luonnonläheisyyttä. Meillä koet aitoa välittämistä ihmisten kesken niin vertaistukena kuin henkilökuntamme puolesta.

Kenelle

Sopeutumisvalmennuskurssit on tarkoitettu aikuiselle psoriasista sairastaville (kurssit 86750-86752)  tai muuta ihon sairautta sairastaville (kurssi 86753). Nivelpsoriasista sairastava voi osallistua psoriasista sairastavien kurssille silloin, kun sairauden iho-oireet aiheuttavat pääasiallisen tarpeen osallistua sopeutumisvalmennukseen.

Kuntoutusta varten tarvitset alle vuoden vanhan lääkärin B -lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän muun lääketieteellisen selvityksen.

Tavoite

Kurssin tavoitteena on auttaa ja tukea aktiivista arjessa toimimista sairauden mukanaan tuomassa uudessa elämäntilanteessa. Sopeutumisvalmennuskurssilla saat tietoa sairaudesta ja sen hoidosta, sekä tukea itsehoidon toteuttamiseen ja omien voimavarojen hyödyntämiseen.

Vertaistuki ja opiskelussa tai työssä ja arjessa selviytymisen haasteet ovat kurssilla keskeisenä teemana.

 

Sisältö

Kurssin kesto on 5 vuorokautta. Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta se sisältää myös yksilöllistä toimintaa. Ryhmän yhteiset ja jokaisen yksilölliset tavoitteet ohjaavat toimintaa. Kurssi sisältää monipuolisesti neuvontaa, ohjausta, harjoittelua ja neuvontaa ravintoon, liikuntaan ja kokonaisvaltaiseen arjen hyvinvointiin liittyen.

Psoriasista tai muuta vaikeaa, pitkäaikaista ihosairautta sairastavien sopeutumisvalmennusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä, jossa on mukana mm. ihotautien erikoislääkäri, ravitsemusterapeutti, fysioterapeutti, sosionomi ja psykologi.

Näin haet kuntoutukseen

Tulevat kurssit

86750

Aloitus

29.5.2023 - 2.6.2023
86751

Aloitus

4.9.2023 - 8.9.2023
86752

Aloitus

30.10.2023 - 3.11.2023
86753

Aloitus

14.8.2023 - 18.8.2023

Lisätiedot

Kurssiin kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Ajantasaiset kurssiajankohdat löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Voit hakea Kruunupuistossa järjestettävät kurssit kurssinumerolla.

Lisätietoja psoriasista tai muuta ihon sairautta sairastavien sopeutumisvalmennuskurssiin liittyen

Kuntoutus
kuntoutuskruunupuisto.fi