IBD:tä sairastavien kuntoutus

Kelan järjestämä kuntoutus IBD:tä eli tulehduksellista suolistosairautta sairastaville Punkaharjulla Kruunupuistossa tarjoaa sinulle kuntoutuksen ammattilaisten ohjausta kohti täysipainoista arkea, toimivat tilat ja mieliinpainuvan luontoympäristön. Kruunupuisto on sinun valintasi jos arvostat osaamista, kokemusta ja luonnonläheisyyttä. Meillä koet aitoa välittämistä ihmisten kesken niin vertaistukena kuin henkilökuntamme puolesta.

Kenelle

Sopeutumisvalmennuskurssit on tarkoitettu IBD:tä eli tulehduksellista suolistosairautta sairastaville aikuisille .

Tavoite

Kurssin tavoitteena on auttaa ja tukea sairauden tuomassa muutostilanteessa selviytymään arjesta paremmin.  Sopeutumisvalmennuskurssilla osallistuja saa tietoa sairaudesta ja sen tuomista muutoksista.  Sopeutumisvalmennuksessa saat vertaistukea sekä käytännön neuvoja ja ohjausta täysipainoiseen arkeen sairaudesta huolimatta.

Sisältö

Sopeutumisvalmennus toteutetaan 5 vrk lähijaksona.

Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta se sisältää myös yksilöllistä toimintaa. Ryhmän yhteiset ja jokaisen yksilölliset tavoitteet ohjaavat toimintaa. Kuntoutusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä, jossa on mukana mm. sisätautien erikoislääkäri, psykologi, ravitsemusterapeutti, sosionomi, sairaanhoitaja/terveydenhoitaja, fysioterapeutti ja seksuaaliterapeutti/ -neuvoja.

Kurssi sisältää monipuolisesti ohjausta, harjoittelua ja neuvontaa ravintoon, liikuntaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyen.

Näin haet kuntoutukseen


Tulevat kurssit

88622 IBD-kurssi

Aloitus

11.11.2024 - 15.11.2024
89278 IBD-kurssi

Aloitus

31.3.2025 - 4.4.2025
89279 IBD-kurssi

Aloitus

2.6.2025 - 6.6.2025
89280 IBD-kurssi

Aloitus

13.10.2025 - 17.10.2025

Lisätiedot

Kurssiin kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Ajantasaiset kurssiajankohdat löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Voit hakea Kruunupuistossa järjestettävät kurssit kurssinumerolla.

Lisätietoja IBD:tä sairastavien sopeutumisvalmennuskurssiin liittyen

Kuntoutus
kuntoutuskruunupuisto.fi