Epilepsia kuntoutus

Kelan järjestämä kuntoutus epilepsiaa sairastaville Punkaharjulla Kruunupuistossa tarjoaa sinulle kuntoutuksen ammattilaisten ohjausta kohti täysipainoista arkea, toimivat tilat ja mieliinpainuvan luontoympäristön. Kruunupuisto on sinun valintasi jos arvostat osaamista, kokemusta ja luonnonläheisyyttä. Meillä koet aitoa välittämistä ihmisten kesken niin vertaistukena kuin henkilökuntamme puolesta.

Kenelle

Sopeutumisvalmennuskurssi on tarkoitettu 18–29-vuotiaille sekä yli 30-vuotiaille, joiden epilepsia on hyvässä hoitotasapainossa. Olet töissä, opiskelemassa tai poissa työelämästä.

Sopeutumisvalmennusta varten tarvitset alle vuoden vanhan lääkärin B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän muun lääketieteellisen selvityksen.

Tavoite

Sopeutumisvalmennuksen tavoitteena on tukea sinua ja läheistäsi niin, että selviydytte paremmin arjesta. Kurssilla pyritään löytämään omia vahvuuksia, valmiuksia ja rohkeutta toimia, elää mahdollisimman täysipainoisesti sairauden kanssa. Sopeutumisvalmennus tarjoaa myös mahdollisuuden vertaistukeen muiden epilepsiaan sairastuneiden kanssa.

Sisältö

Epilepsiaa sairastavien sopeutumisvalmennuskurssin kesto on 5 vrk ja läheisesi osallistuu kurssille jakson lopussa. Kurssi sisältää monipuolisesti ohjausta, harjoittelua ja neuvontaa arjessa toimimiseen, epilepsian hoitoon ja omahoitoon, liikuntaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyen.

Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta se sisältää myös yksilöllistä toimintaa. Ryhmän ja jokaisen yksilölliset tavoitteet ohjaavat toimintaa.

Epilepsiaa sairastavien sopeutumisvalmennusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä, jossa mukana on mm.  erikoislääkäri, terveydenhoitaja tai sairaanhoitaja, fysioterapeutti, psykologi ja sosiaalityöntekijä.

Näin haet kuntoutukseen


Tulevat kurssit

Aloitus

6.5.2024 - 10.5.2024
Yli 30-vuotiaille, vaikea

Aloitus

4.11.2024 - 8.11.2024
Hyvässä hoitotasapainossa oleville 18-29-vuotiaille

Aloitus

23.9.2024 - 27.9.2024
Hyvässä hoitotasapainossa oleville yli 30-vuotiaille

Lisätiedot

Kurssiin kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Ajantasaiset kurssiajankohdat löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Voit hakea Kruunupuistossa järjestettävät kurssit kurssinumerolla.

Lisätietoja epilepsiaa sairastavien sopeutumisvalmennuskurssiin liittyen

Kuntoutus
kuntoutuskruunupuisto.fi