Elinsiirron saaneiden kuntoutus

Kelan järjestämä kuntoutus elinsiirron saaneille Punkaharjulla Kruunupuistossa tarjoaa sinulle kuntoutuksen ammattilaisten ohjausta kohti täysipainoista arkea, toimivat tilat ja mieliinpainuvan luontoympäristön. Kruunupuisto on sinun valintasi jos arvostat osaamista, kokemusta ja luonnonläheisyyttä. Meillä koet aitoa välittämistä ihmisten kesken niin vertaistukena kuin henkilökuntamme puolesta.

Kenelle

Sopeutumisvalmennuskurssit on tarkoitettu maksan, munuaisen, sydämen, keuhkon tai suolensiirron saaneille aikuisille. Elinsiirrosta tulee olla vähintään 6 kk mutta enintään 5 vuotta. Läheisesi osallistuu sopeutumisvalmennukseen.

Sopeutumisvalmennukseen hakemista varten tarvitset alle vuoden vanhan lääkärin B -lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän muun lääketieteellisen selvityksen.

Tavoite

Elinsiirron saaneiden sopeutumisvalmennuksen tavoitteena on auttaa ja tukea sinua suoriutumaan arjestasi aktiivisesti yhdessä läheistesi kanssa.  Sopeutumisvalmennuskurssilla sinä ja läheisesi saatte tietoa miten elää siirrännäisen kanssa ja motivaatiota itsehoitoon.  Vertaistuki ja opiskelussa tai työssä ja arjessa selviytymisen haasteet ovat elinsiirron saaneiden kurssilla keskeisenä teemana.

Sisältö

Elinsiirron saaneiden sopeutumisvalmennuskurssin kesto on 5 vuorokautta ja etäkuntoutusta toteutetaan 5 viikkoa. Kurssi sisältää monipuolisesti ohjausta, harjoittelua ja neuvontaa ravintoon, liikuntaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyen.

Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta se sisältää myös yksilöllistä toimintaa. Ryhmän yhteiset ja jokaisen yksilölliset tavoitteet ohjaavat toimintaa.

Sopeutumisvalmennusta elinsiirron saaneille toteuttaa moniammatillinen työryhmä, jossa on  mukana mm. sisätautien erikoislääkäri, ravitsemusterapeutti, sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, fysioterapeutti, sosionomi ja psykologi.

Näin haet kuntoutukseen


Tulevat kurssit

Aloitus

2.12.2024 - 6.12.2024
Etäkuntoutus: 9.12.24-24.1.25

Aloitus

12.8.2024 - 16.8.2024
Etäkuntoutus: 19.8.-20.9.2024

Lisätiedot

Kuntoutukseen kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Ajantasaiset kurssiajankohdat löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Voit hakea Kruunupuistossa järjestettävät kurssit kurssinumerolla.

Lisätietoja elinsiirron saaneiden sopeutumisvalmennuskurssiin liittyen

Kuntoutus
kuntoutuskruunupuisto.fi