Diabetes-kuntoutus

Kelan järjestämä diabetes-kuntoutus Punkaharjulla Kruunupuistossa tarjoaa sinulle kuntoutuksen ammattilaisten ohjausta kohti täysipainoista arkea, toimivat tilat ja mieliinpainuvan luontoympäristön. Kruunupuisto on sinun valintasi jos arvostat osaamista, kokemusta ja luonnonläheisyyttä. Meillä koet aitoa välittämistä ihmisten kesken niin vertaistukena kuin henkilökuntamme puolesta.

Kenelle

Sopeutumisvalmennuskurssit on tarkoitettu yli 20-vuotiaille, tyypin I diabetesta sairastaville. Olet töissä, opiskelet, kuntoutustuella tai pois työelämästä.

Sopeutumisvalmennuskurssille hakemista varten tarvitset alle vuoden vanhan lääkärin B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän muun lääketieteellisen selvityksen.

Tavoite

Tyypin I diabetesta sairastavien sopeutumisvalmennuksen tavoitteena on auttaa ja tukea sairauden tuomassa muutostilanteessa ja löytää keinoja selvitä arjesta paremmin.  Sopeutumisvalmennuskurssilla sinä ja läheisesi saatte tietoa sairaudesta, sen hoidosta, itsehoidosta ja sairauden tuomista muutoksista.  Sopeutumisvalmennus tarjoaa vertaistukea sekä käytännön neuvoja ja ohjausta täysipainoiseen arkeen sairaudesta huolimatta.

Sisältö

Tyypin I diabetesta sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi toteutetaan 3 vrk lähijaksona kuntoutuskeskuksessa sekä 8 viikkoa kestävänä etäkuntoutuksena.  Etäkuntoutus tapahtuu verkkokuntoutuksena,  etäpäivinä sekä yksilöllisenä ohjauksena. Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta se sisältää myös yksilöllistä toimintaa.

Ryhmän yhteiset ja jokaisen yksilölliset tavoitteet ohjaavat toimintaa. Sopeutumisvalmennus sisältää monipuolisesti ohjausta, harjoittelua ja neuvontaa ravintoon, liikuntaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyen.

Tyypin I diabeteksen sopeutumisvalmennusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä, jossa on  mukana mm. sisätautien erikoislääkäri, ravitsemusterapeutti, sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, fysioterapeutti, sosionomi ja psykologi.

Näin haet kuntoutukseen


Tulevat kurssit

Aloitus

21.8.2024 - 23.8.2024
Etävalmennus: 26.8.-18.10.2024

Aloitus

27.11.2024 - 29.11.2024
Etävalmennus: 2.12.24-29.1.25

Lisätiedot

Kurssiin kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Ajantasaiset kurssiajankohdat löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Voit hakea Kruunupuistossa järjestettävät kurssit kurssinumerolla.

Lisätietoja tyypin I diabetesta sairastavien sopeutumisvalmennuskurssiin liittyen

Kuntoutus
kuntoutuskruunupuisto.fi