AVH kävelykuntoutus

Kelan järjestämä AVH kävelykuntoutus Punkaharjulla Kruunupuistossa tarjoaa sinulle kuntoutuksen ammattilaisten ohjausta kohti täysipainoista arkea, toimivat tilat ja mieliinpainuvan luontoympäristön. Kruunupuisto on sinun valintasi jos arvostat osaamista, kokemusta ja luonnonläheisyyttä. Meillä koet aitoa välittämistä ihmisten kesken niin vertaistukena kuin henkilökuntamme puolesta.

Kenelle

Kuntoutuskurssi on tarkoitettu sinulle, jos olet sairastanut aivoinfarktin tai ei- traumaattisen kallon sisäisen verenvuodon. Kävelykuntoutuskurssi soveltuu silloin, kun kävelykykysi on aivoverenkiertohäiriön johdosta heikentynyt, ja ongelmana on itsenäinen kävely ja tasapaino.Kuntoutus on ajankohtainen kun pystyt osallistumaan aktiivisesti ja olet motivoitunut osallistumaan ryhmämuotoiseen kuntoutukseen ja harjoitteluun.

AVH kävelykuntoutusta varten tarvitset alle vuoden vanhan lääkärin B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän muun lääketieteellisen selvityksen.

Tavoite

Kurssin tavoitteena on tukea sinua niin, että selviydyt paremmin arjestasi työssä, kotona, opiskeluissa tai muussa elämäntilanteessa. Kurssilla pyritään löytämään omia vahvuuksia, valmiuksia ja rohkeutta toimia. Läheisesi osallistuu kuntoutukseen. Kuntoutus tukee arjessa selviytymisessä ja saatte tietoa sairauden tuomista muutoksista ja keinoja selvitä sairauden aiheuttamista haasteista.

Sisältö

Kävelykuntoutuskurssin kesto on 25 vuorokautta, ja se toteutetaan 3 jaksossa (10 vrk  + 10 vrk  + 5 vrk). Läheisesi osallistuu ensimmäiselle jaksolle 3 vrk.

Kurssit toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta ne sisältävät myös yksilöllistä toimintaa. Ryhmän yhteiset ja osallistujien yksilölliset tavoitteet ohjaavat toimintaa. AVH kävelykuntoutuskurssi sisältää monipuolisesti ohjausta, harjoittelua kävelyyn sekä neuvontaa arjessa toimimiseen.

Aivoverenkiertohäiriön sairastaneiden kävelykuntoutusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä johon kuuluu mm. neurologi, terveydenhoitaja tai sairaanhoitaja, fysioterapeutti sekä toimintaterapeutti ja sosiaalityöntekijä.

Näin haet kuntoutukseen

Tulevat kurssit

84060

Aloitus

28.11.2023 - 7.12.2023

Keskivaihe

23.1.2024 - 1.2.2024

Päätös

18.3.2024 - 22.3.2024

Lisätiedot

Kuntoutukseen kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Ajantasaiset kurssiajankohdat löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Voit hakea Kruunupuistossa järjestettävät kurssit kurssinumerolla.

Lisätietoja aivoverenkiertohäiriön sairastaneiden kävelykuntoutuskurssiin liittyen

Kuntoutus
kuntoutuskruunupuisto.fi