ALS-kuntoutus

Kelan järjestämä kuntoutus ALS -tautia sairastaville Punkaharjulla Kruunupuistossa tarjoaa sinulle kuntoutuksen ammattilaisten ohjausta kohti täysipainoista arkea, toimivat tilat ja mieliinpainuvan luontoympäristön. Kruunupuisto on sinun valintasi jos arvostat osaamista, kokemusta ja luonnonläheisyyttä. Meillä koet aitoa välittämistä ihmisten kesken niin vertaistukena kuin henkilökuntamme puolesta.

Kenelle

Kuntoutuskurssi on tarkoitettu sinulle, jos sairastat ALS-sairautta ja  toimintakykysi mahdollistaa ryhmämuotoiseen kuntoutukseen osallistumisen.

Kurssille hakemista varten tarvitset alle vuoden vanhan lääkärin B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän muun lääketieteellisen selvityksen ja/tai kuntoutussuunnitelman.

Tavoite

ALS-sopeutumisvalmennuksen tavoitteena on tukea sinua ja läheistäsi niin, että selviydytte paremmin arjesta sairauden myötä muuttuneessa elämäntilanteessa. ALS-tautia sairastavien kurssilla pyritään löytämään omia voimavaroja, vahvuuksia, valmiuksia ja rohkeutta toimia, elää mahdollisimman täysipainoisesti sairauden kanssa. Sopeutumisvalmennus tarjoaa myös mahdollisuuden vertaistukeen vastaavassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Sisältö

Kurssin kesto on 6 vuorokautta ja läheisesi osallistuu ALS-sopeutumisvalmennukseen koko sen ajan. Kurssi sisältää monipuolisesti ohjausta, harjoittelua ja neuvontaa

Kurssit toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta ne sisältävät myös yksilöllistä toimintaa. Ryhmän ja jokaisen yksilölliset tavoitteet ohjaavat toimintaa.

Sopeutumisvalmennusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä, jossa mukana on mm. neurologi tai erikoislääkäri, terveydenhoitaja tai sairaanhoitaja, fysioterapeutti, psykologi tai neuropsykologi, toimintaterapeutti ja sosiaalityöntekijä.

Näin haet kuntoutukseen


Tulevat kurssit

88614 ALS-kurssi

Aloitus

3.6.2024 - 8.6.2024
88615 ALS-kurssi

Aloitus

19.8.2024 - 24.8.2024
88616 ALS-kurssi

Aloitus

23.9.2024 - 28.9.2024

Lisätiedot

Kurssiin kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Ajantasaiset kurssiajankohdat löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Voit hakea Kruunupuistossa järjestettävät kurssit kurssinumerolla.

Lisätietoja ALS-tautia sairastavien sopeutumisvalmennuskurssiin liittyen

Kuntoutus
kuntoutuskruunupuisto.fi