Ääreishermo- ja lihassairautta sairastavien kuntoutus

Kelan järjestämä sopeutumisvalmennus ääreishermo - ja lihassairautta sairastaville Punkaharjulla Kruunupuistossa tarjoaa sinulle kuntoutuksen ammattilaisten ohjausta kohti täysipainoista arkea, toimivat tilat ja mieliinpainuvan luontoympäristön. Kruunupuisto on sinun valintasi jos arvostat osaamista, kokemusta ja luonnonläheisyyttä. Meillä koet aitoa välittämistä ihmisten kesken niin vertaistukena kuin henkilökuntamme puolesta.

Kenelle

Sopeutumisvalmennuskurssit on tarkoitettu lihassairautta ja/tai dystrofiaa, Myasthenia Gravis –sairautta (MG) ja ääreishermosairauksia sairastaville. Kuntoutusta varten tarvitset alle vuoden vanhan lääkärin B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän muun lääketieteellisen selvityksen.

Tavoite

Ääreishermo- ja lihassairautta sairastavien sopeutumisvalmennuksen tavoitteena on tukea sinua ja läheistäsi niin, että selviydytte paremmin arjesta. Kurssilla pyritään löytämään omia vahvuuksia ja valmiuksia elää mahdollisimman täysipainoisesti sairauden kanssa. Sopeutumisvalmennus tarjoaa myös mahdollisuuden vertaistukeen.

Sisältö

Kurssien kesto on 10 vuorokautta ja ne toteutetaan kahdessa jaksossa. Läheisesi osallistuu kuntoutukseen viimeisen jakson lopussa 3 vrk.

Kurssi sisältää monipuolisesti ohjausta, harjoittelua ja neuvontaa mm. arjessa toimimiseen, soveltuviin liikuntamuotoihin, ravintoon, tukipalveluiden kartoittamiseen, henkiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyen.

Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta se sisältää myös yksilöllistä toimintaa. Ryhmän ja jokaisen yksilölliset tavoitteet ohjaavat toimintaa.

Ääreishermo- ja lihassairauksia sairastavien sopeutumisvalmennusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä, jossa mukana on mm.  erikoislääkäri, sairaanhoitaja, fysioterapeutti, sosiaalityöntekijä, psykologi ja toimintaterapeutti.

Näin haet kuntoutukseen

Tulevat kurssit

80109

Aloitus

5.9.2022 - 9.9.2022

Päätös

22.5.2023 - 26.5.2023
80111

Aloitus

10.10.2022 - 14.10.2022

Päätös

27.2.2023 - 3.3.2023

Lisätiedot

Kuntoutukseen kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Ajantasaiset kurssiajankohdat löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Voit hakea Kruunupuistossa järjestettävät kurssit kurssinumerolla.

Lisätietoja ääreishermo- ja lihassairauksia sairastaviensopeutumisvalmennuskurssiin liittyen

Kuntoutus
kuntoutuskruunupuisto.fi