Mari aloitti KIILA-kuntoutuksessa lokakuussa 2020, toiselle jaksolle hän tuli helmikuussa 2021. Ajatuksen kuntoutukseen lähtemisestä hän sai työkaveriltaan, joka vinkkasi asiasta.

Vuonna 2005 Mari oli selkäleikkauksessa, myöhemmin selkä alkoi taas oireilla ja kivut tulivat takaisin Marin elämään. Kipeä selkä oli syy hakeutua kuntoutukseen.
Kuntoutuksesta Mari toivoi saavansa oppeja ja niitä hän saikin. Muutamassa kuukaudessa tilanteessa on tapahtunut edistystä ja tuloksia on tullut.

”Olen ollut todella tyytyväinen. Tulin tänne saadakseni oppia ja neuvoja ja sain sen mitä lähdin hakemaan”

Kuntoutuksessa Mari on ensimmäistä kertaa elämässään. ”Onneksi työkaveri vinkkasi asiasta. Selkälihakset oli saatava takaisin kuntoon. Sain fysioterapeutilta ohjeet kotiin ja kuukauden ajan tein säännöllisesti jumppia kotona ohjeiden mukaan ja muutosta tulikin jo nopeasti! Tämä nostattaa myös itsetuntoa ja piristää mieltä, kun liikkuvuus on tullut takaisin.”

Mari teki itselleen omannäköisensä kuntoutuspäiväkirjan, johon hän merkkasi tekemänsä jumpat.

”Salilla ei ole tarvinnut käydä ollenkaan, kaikki saadut ohjeet on voinut toteuttaa kotona telkkaria katsellen, ja silti tulosta tulee. Ehdottomasti jatkan näillä saaduilla opeilla ja ylläpidän kuntoani näin! Nykyään selän liikkuvuus on täysi 10 ja kivut nollassa. Selän parantuminen on vaikuttanut myös jalan liikkuvuuteen, aiemmin jalka meinannut nousta kunnolla, nyt siinäkin on tapahtunut iso muutos eikä kipuja tunnu missään.”

”Olen saanut henkilökohtaista ohjausta, se on todella tärkeää. On kuunneltu juuri minun vaivaani ja sen mukaan annettu ohjeita kotiin ja arkeen. Aion ehdottomasti jatkossakin jatkaa näillä opeilla ja toivon mukaan, en enää jatkossa edes tarvitse uutta selkäleikkausta!”