Marraskuun alussa saimme asiakkaaksemme Mikkelistä Seppo Kuitusen, joka oli saapunut Tukea toipumiseen – jaksolle. Sepolle oli tehty lonkkaoperaatio edellisviikolla ja välittömästi akuuttivaiheen jälkeen hän siirtyi Kruunupuistoon jatkokuntoutukseen. Kävimme jututtamassa Seppo ja kyselimme hänen kokemustaan kuntoutuksesta heti operaation jälkeen.

Kuinka löysit Kruunupuiston?

Tytär ammattilaisena osasi Kruunupuistoa suositella ja ehdotti, että lähtisin Kruunupuistoon. Hän osasi kertoa, että täällä saisin parhaan mahdollisen hoidon ja ohjeet kuntoutukseen operaation jälkeen. Yhteiskunta hoiti lonkkaleikkauksen, joten omalle kontolleni jäi kuntoutuksen hoitaminen. Maksan kuntoutusjaksoni itse, se on mielestäni vähintä mitä voin tehdä ja mielelläni sen teen, että lonkka saadaan toimintakuntoon.

Mitä kuntoutusohjelmaasi kuuluu?

Kuntoutusohjelma on ollut monipuolista. Olen tutustunut kuntosalilaitteisiin ja saanut ohjattua fysikaalista hoitoa. On harjoiteltu portaiden nousua, että lonkka pysyy oikeassa asennossa niitä mentäessä. Paljon tehdään harjoitteita, joissa käydään läpi lonkalle sopivia liikkeitä. On ollut hyvä oppia käyttämään kuntosalin laitteita, siitä saa myös potkua lähteä itse kotipaikkakunnalla salille, kun tietää mitä siellä voi tehdä.

Seuraavat tavoitteesi?

Seuraava tavoite kotona on käveleminen kepin kanssa ja seuraavaksi pikkuhiljaa sitten ilman keppiä. Liukkaat kelit tekevät tuloa ja saattavat vähän asettaa rajoituksia. Pikkuhiljaa motoriikkaa pitää saada kuntoon ja talvikalalle olisi päästävä. 1,5 kilometrin matkan kun taivaltaa kalalle niin kyllä siinä kunto nousee, mutta se toki vaatii että lonkka on kunnossa. Kotiin viemisinä on paljon hyviä ohjeita. Hyvin pienillä arkisilla asioilla voi jo kuntouttaa itseään. Pahinta olisi jäädä sängyn pohjalle.

 Henkilökunnasta

Kruunupuisto poikkeaa muista paikoista siinä, että täällä todella huolehditaan asiakkaista. Täällä haetaan huoneesta ohjelmiin ja lääkkeetkin tuodaan. Täällä oikeasti huolehditaan asiakkaasta, se on todella tärkeä asia. Jopa yölläkin muistetaan käydä tarkistamassa, että kaikki on hyvin.

Henkilökunta täällä on hyvin ystävällistä ja pinnaa heillä riittää. Täällä on hyvä henkilökunta ja se onkin menestyksen yksi suuri tekijä. Varmasti täälläkin kiire ja vuorotyö saattaisivat näkyä herkästi, mutta ihan toisenlainen henki täällä on!

Mitä muuta haluaisit sanoa?

Kruunupuistossa on valtavan upea luonto ympärillä, se on ehdottomasti Kruunupuiston valtti! Puhdas luonto ja vesistö ympärillä ovat nyt ja tulevaisuudessa tämän paikan etuja. Arkkitehtuurisesti tämä on hieno paikka myös.

Suosittelen Kruunupuistoa muillekin ja aionkin viedä viestiä Kruunupuistosta eteenpäin kotipaikkakunnallani. Ihan ensimmäisenä kerron sairaalan sosiaalihoitajalle tästä kuntoutusmahdollisuudesta.

Tämä kokemus oli positiivinen yllätys, vaikka alkuun hieman epäilinkin, tosi mukavaa on ollut!

**************************************************************************************

Tutustu Kruunupuiston lonkkakuntoutukseen tai itse maksettuun kuntoutukseen