Näkövammaisten sopeutumisvalmennus

Kelan järjestämä näkövammaisten sopeutumisvalmennus Punkaharjulla Kruunupuistossa tarjoaa sinulle kuntoutuksen ammattilaisten ohjausta kohti täysipainoista arkea, toimivat tilat ja mieliinpainuvan luontoympäristön. Kruunupuisto on sinun valintasi jos arvostat osaamista, kokemusta ja luonnonläheisyyttä. Meillä koet aitoa välittämistä ihmisten kesken niin vertaistukena kuin henkilökuntamme puolesta. .

Kenelle

Sopeutumisvalmennuskursseja on alle 50–vuotiaille sekä eläkkeellä oleville näkövammaisille .

Kurssille osallistuminen edellyttää riittävän itsenäistä toimintakykyä, jotta pystyt liikkumaan ja toimimaan ilman jatkuvaa avustamista.

Kuntoutusta varten tarvitset alle vuoden vanhan lääkärinlausunnon (B-lausunto) tai vastaavat tiedot sisältävän muun lääketieteellisen selvityksen.

Tavoite

Kurssin tavoitteena on auttaa sinua ja perhettäsi sopeutumaan näkövamman mukanaan tuomiin muutoksiin ja tukea sinua suoriutumaan arjestasi aktiivisesti. Kurssilla saat tietoa, vertaistukea sekä keinoja toimia arjessa mahdollisimman täysipainoisesti. Kurssilla pyritään löytämään omia vahvuuksia, valmiuksia ja rohkeutta toimia.

Sisältö

Näkövammaisten sopeutumisvalmennuskurssin kesto on 5 vuorokautta. Kursseilla on 3 päivän jakso läheisille. Kurssi sisältää monipuolisesti ohjausta, harjoittelua ja neuvontaa.

Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta se sisältää myös yksilöllistä toimintaa.

Sopeutumisvalmennusta näkövammaisille toteuttaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu mm. silmätautien erikoislääkäri, psykologi, sosionomi, näkövammaisohjaaja, toimintaterapeutti ja fysioterapeutti.

Näin haet kuntoutukseen


Tulevat kurssit

Aloitus

13.5.2024 - 17.5.2024
Alle 50-vuotiaille

Aloitus

5.2.2024 - 9.2.2024
Eläkkeellä oleville

Aloitus

10.6.2024 - 14.6.2024
Eläkkeellä oleville

Aloitus

26.8.2024 - 30.8.2024
Eläkkeellä oleville

Aloitus

7.10.2024 - 11.10.2024
Eläkkeellä oleville

Lisätiedot

Kuntoutukseen kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Ajantasaiset kurssiajankohdat löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Voit hakea Kruunupuistossa järjestettävät kurssit kurssinumerolla.

Lisätietoja sopeutumisvalmennuskursseista näkövammaisille

Kuntoutus
kuntoutuskruunupuisto.fi