IKKU-kuntoutus

Kelan järjestämä IKKU-kuntoutus Punkaharjulla Kruunupuistossa tarjoaa sinulle kuntoutuksen ammattilaisten ohjausta kohti täysipainoista arkea, toimivat tilat ja mieliinpainuvan luontoympäristön. Kruunupuisto on sinun valintasi jos arvostat osaamista, kokemusta ja luonnonläheisyyttä. Meillä koet aitoa välittämistä ihmisten kesken niin vertaistukena kuin henkilökuntamme puolesta.

Kenelle

IKKU-kuntoutuskurssit on tarkoitettu sinulle yli 68-vuotias, jolla on monia sairauksia etkä ole työelämässä. Voit hakea kurssille jos asut kotona tai palvelutalossa. Kurssille osallistuminen edellyttää sinulta riittävän itsenäistä toimintakykyä, jotta pystyt liikkumaan Kruunupuistossa ilman jatkuvaa avustamista. Osallistuminen on mahdollista vaikka sinulla olisi lievä muistisairaus.

Kuntoutusta varten tarvitset alle vuoden vanhan lääkärin B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän muun lääketieteellisen selvityksen.

Kruunupuiston IKKU - kuntoutuskursseille voivat hakea pääsääntöisesti Kelan itäisen vakuutuspiirin alueella asuvat henkilöt.

 

Tavoite

IKKU-kurssin tavoitteena on löytää voimavaroja sairauksien kanssa elämiseen sekä sopeutua ikääntymisen mukanaan tuomiin muutoksiin. Tavoitteena on tukea sinua suoriutumaan arjesta aktiivisesti ja auttaa löytämään uusia mahdollisuuksia toimia täysipainoisesti. Kurssilta saat vertaistukea sekä vahvistusta elämänhallintaan ja toimintakykyyn.

Sisältö

Kurssin kesto on yhteensä 10 vuorokautta ja toteutetaan kahdessa 5 vrk jaksossa. Ennen kurssin alkamista omaohjaaja ottaa yhteyttä. Jaksojen välillä tehdään kotikäynti, johon omaisesi/läheisesi toivotaan osallistuvan. Omaohjaaja pitää yhteyttä kuntoutusjaksojen päätyttyä 2–4 kertaa puolen vuoden aikana. Kurssi sisältää monipuolisesti ohjausta, harjoittelua ja neuvontaa arjessa toimimiseen, muistiin, ravintoon, liikuntaan ja henkiseen hyvinvointiin liittyen.

Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta se sisältää myös yksilöllistä toimintaa. Ryhmän yhteiset ja yksilölliset tavoitteet ohjaavat toimintaa.

IKKU-kuntoutusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä johon kuuluu mm. erikoislääkäri, fysioterapeutti, sairaanhoitaja, psykologi, toimintaterapeutti ja sosionomi.

Näin haet kuntoutukseen

Lisätiedot

Kuntoutukseen kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelalta voi hakea korvauksia matkakuluista.

Ajantasaiset kurssiajankohdat löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Voit hakea Kruunupuistossa järjestettävät kurssit kurssinumerolla.

Lisätietoja IKKU-kuntoutukseen liittyen

Kuntoutus
kuntoutuskruunupuisto.fi