AVH kädenkäytön kuntoutus

Kelan järjestämä AVH käden käytön kuntoutus Punkaharjulla Kruunupuistossa tarjoaa sinulle kuntoutuksen ammattilaisten ohjausta kohti täysipainoista arkea, toimivat tilat ja mieliinpainuvan luontoympäristön. Kruunupuisto on sinun valintasi jos arvostat osaamista, kokemusta ja luonnonläheisyyttä. Meillä koet aitoa välittämistä ihmisten kesken niin vertaistukena kuin henkilökuntamme puolesta.

Kenelle

Kuntoutuskurssi on tarkoitettu sinulle, jos olet sairastanut aivoinfarktin tai ei- traumaattisen kallon sisäisen verenvuodon. Käden käytön kuntoutuskurssi painottuu erityisesti käden toimintakyvyn parantamiseen. Kuntoutus on ajankohtainen kun pystyt osallistumaan aktiivisesti ja olet motivoitunut osallistumaan ryhmämuotoiseen kuntoutukseen ja harjoitteluun.

Aivoverenkiertohäiriön sairastaneiden käden käytön kuntoutusta varten tarvitset alle vuoden vanhan lääkärin B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän muun lääketieteellisen selvityksen.

 

Tavoite

Kurssin tavoitteena on tukea sinua niin, että selviydyt paremmin arjestasi työssä, kotona, opiskeluissa tai muussa elämäntilanteessa. Läheisesi osallistuu kuntoutukseen. Kuntoutus tukee arjessa selviytymisessä ja saatte tietoa sairauden tuomista muutoksista ja keinoja selvitä sairauden aiheuttamista haasteista. Kurssilla haetaan eri keinoin ja harjoituksin ratkaisuja käden toimintakyvyn parantamiseksi kurssin aikana sekä omassa arjessa.

Sisältö

AVH Käden käytön kurssin kesto on 15 vuorokautta, ja se toteutetaan 2 jaksossa (10 vrk + 5 vrk). Läheisesi osallistuu ensimmäiselle jaksolle 3 vrk.

Kurssit toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta ne sisältävät myös yksilöllistä toimintaa. Ryhmän yhteiset ja osallistujien yksilölliset tavoitteet ohjaavat toimintaa. Kurssi sisältää monipuolisesti ohjausta, harjoittelua ja neuvontaa arjessa toimimiseen.

Käden käytön kuntousta aivoverenkiertohäiriön sairastaneille toteuttaa moniammatillinen työryhmä johon kuuluu mm. neurologi, terveydenhoitaja tai sairaanhoitaja, fysioterapeutti sekä toimintaterapeutti ja sosiaalityöntekijä.

Näin haet kuntoutukseen

Tulevat kurssit

84048

Aloitus

11.12.2023 - 20.12.2023

Päätös

19.2.2024 - 23.2.2024
84049

Aloitus

20.11.2023 - 29.11.2023

Päätös

12.2.2024 - 16.2.2024
84050

Aloitus

23.10.2023 - 1.11.2023

Päätös

8.1.2024 - 12.1.2024

Lisätiedot

Kuntoutukseen kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Ajantasaiset kurssiajankohdat löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Voit hakea Kruunupuistossa järjestettävät kurssit kurssinumerolla.

Lisätietoja käden käytön kuntoutuskursseista aivoverenkiertohäiriön sairastaneille

Kuntoutus
kuntoutuskruunupuisto.fi