Kuntoutuskurssit Parkinsonin tautia sairastaville

Kenelle

Kuntoutuskurssit on tarkoitettu vasta Parkinsonin taudin diagnoosin saaneille ja sairauden varhaisvaiheessa oleville alle 68 –vuotiaille ja yli 68 –vuotiaille sekä Parkinsonin tautia pidempään, yli 5 -vuotta, sairastaneille.

Kuntoutusta varten tarvitset alle vuoden vanhan lääkärin B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän muun lääketieteellisen selvityksen.

Kuntoutuksen tavoitteena aktiivinen arki

Kurssin tavoitteena on tukea sinua niin, että selviydyt paremmin arjestasi työssä, kotona, opiskeluissa tai muussa elämäntilanteessa.
Kurssilla pyritään löytämään omia voimavaroja, vahvuuksia, valmiuksia ja elää mahdollisimman täysipainoisesti sairauden kanssa.

Toteutus

Kurssien kesto on yhteensä 15 vuorokautta ja ne toteutetaan kolmessa 5 vrk jaksossa. Kuntoutus sisältää myös väli- ja seurantayhteydenottoja. Läheisesi osallistuu kuntoutukseen koko sen ajan.
Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta se sisältää myös yksilöllistä toimintaa. Ryhmän yhteiset ja yksilölliset tavoitteet ohjaavat toimintaa. Kuntoutusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu mm. erikoislääkäri, fysioterapeutti, sairaanhoitaja/terveydenhoitaja, psykologi, toimintaterapeutti ja sosionomi.
Kurssi sisältää monipuolisesti tietoa, ohjausta, harjoittelua ja neuvontaa arjessa toimimiseen, ravintoon, liikuntaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyen.

Kuntoutus on Kelan järjestämää ja osallistujille maksutonta. Kuntoutukseen kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kela korvaa myös osallistujan matkakuluja.

Ajankohdat

Kruunupuistossa järjestettävien kuntoutuskurssien ajankohdat löydät kurssiesitteestä – lataa esite ja tutustu!

Lisätiedot

Lisätietoja Parkinson kuntoutuksesta

Kuntoutus
0406846488
kuntoutus@kruunupuisto.fi

Lisätiedot kuntoutukseen hakemisesta löydät myös Kelan sivuilta Tilaa uutiskirje