Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennus MS -tautia sairastaville

Kenelle

Sopeutumisvalmennuskurssit on tarkoitettu MS-tautia sairastaville aikuisille. Olet töissä, opiskelemassa tai pois työelämästä ja tarvitset ohjausta ja tukea elämään sairauden kanssa.

Kuntoutuskurssit MS –tautia sairastaville aikuisille on suunnattu sekä työelämässä oleville että työelämästä poissa oleville.
Kuntoutusta varten tarvitset alle vuoden vanhan lääkärin B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän muun lääketieteellisen selvityksen.

Kuntoutus on Kelan järjestämää ja osallistujille maksutonta. Kuntoutukseen kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kela korvaa myös osallistujan matkakuluja.

Kuntoutuksen tavoitteena toimivampi arki

Kurssin tavoitteena on tukea sinua niin, että selviydyt paremmin arjestasi työssä, kotona, opiskeluissa tai muussa elämäntilanteessa. Kurssilla pyritään löytämään omia vahvuuksia, valmiuksia ja voimavaroja toimia. Kuntoutus tukee arjessa selviytymisessä ja saat tietoa sairauden tuomista muutoksista ja keinoja selvitä sairauden aiheuttamista haasteista. Kursseilla saat vertaistukea muilta MS-tautia sairastavilta.

Toteutus

Kurssit toteutetaan ryhmämuotoisena, mutta ne sisältävät myös yksilöllistä toimintaa. Ryhmän yhteiset ja osallistujien yksilölliset tavoitteet ohjaavat toimintaa. Kurssi sisältää monipuolisesti ohjausta, harjoittelua ja neuvontaa arjessa toimimiseen, liikuntaan, ravintoon ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyen.

Kursseja toteuttaa moniammatillinen työryhmä johon kuuluu mm. erikoislääkäri, terveydenhoitaja tai sairaanhoitaja, fysioterapeutti, toimintaterapeutti, ja sosionomi, uroterapeutti ja ravitsemusterapeutti.

Ajankohdat

Kruunupuistossa toteutettavien sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskurssien ajankohdat löydät kurssiesitteestämme lataa esite ja tutustu!

Lisätiedot

Kysy lisää kuntoutuksesta

Kuntoutus
0406846488
kuntoutus@kruunupuisto.fi

Lisätiedot miten kuntoutukseen haetaan löydät Kelan sivuilta Tilaa uutiskirje