Kannattaako nyt hakea kuntoutukseen?

Koronatilanne on lisännyt epävarmuutta ja myös kuntoutukseen hakeminen mietityttää. Moni pohtii kysymyksiä kuten

  • kannattaako kuntoutusta hakea?
  • järjestetäänkö kuntoutusta?
  • jos minulle myönnetään kuntoutus, mutta en koronatilanteesta johtuen voi osallistua?
  • onko kuntoutukseen osallistuminen turvallista?

Kuntoutuspalveluita järjestetään tällä hetkellä normaalisti ja myös kuntoutukseen hakeminen tapahtuu normaalisti. Kuntoutukseen hakeminen kannattaa aina kun kokee, että kuntoutuksella on merkitystä oman toimintakyvyn, elämänlaadun ja hyvinvoinnin kannalta. Hakuprosessi vie aina oman aikansa, joten hakeminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen toivottua kuntoutusajankohtaa. Mikäli myönteisen kuntoutuspäätöksen saa, mutta pandemiatilanne jotenkin muuttaa palveluiden tuottamista tai henkilön kuntoutukseen osallistumista, niin kuntoutuksen ajankohtaa voidaan aina siirtää yhteistyössä Kelan tai muun kuntoutuksen maksajatahon ja kuntoutuksen järjestäjän kanssa.

Hakuohjeet Kelan kuntoutukseen löydät https://www.kela.fi/miten-haet-kuntoutukseen ja mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää kuntoutukseen hakemisesta, otathan yhteyttä puh. 040 684 6488 – neuvomme mielellämme!

 

Tilaa uutiskirje