Avire Oy: kuntoutusliiketoiminta siirtyy KK-Verve Oy:lle

Kiipulasäätiön omistama tytäryhtiö Avire Oy on myynyt kuntoutuksen palvelutoiminnan KK-Verve Oy:lle.

Aviren kuntoutustoiminnan yksiköt Helsingissä, Vantaalla, Hämeenlinnassa, Tampereella ja Oulussa siirtyvät 1.10.2020 alkaen Verven omistukseen. Avire jatkaa kuntoutustoimintaa Janakkalan toimipisteessä.

Omistusjärjestely ei vaikuta yrityksen voimassa oleviin sopimuksiin eikä asiakkaiden palveluun muutoin kuin kattavampana palvelutarjontana. Myynnin yhteydessä yksiköiden kuntoutushenkilöstö siirtyy Verveen vanhoina työntekijöinä.

– Liiketoimintakauppa mahdollistaa osaamispääoman kasvattamisen ja palveluiden kehittämisen. Pystymmekin jatkossa tarjoamaan asiakkaille kattavampia palveluita yksilölliset tarpeet huomioiden. Liiketoimintakaupan myötä olemme suurempi ja vahvempi valtakunnallinen toimija ja pystymme vastaamaan entistä paremmin kuntoutuksen toimintaympäristön muutoksiin sekä kuntoutuksen kasvaneeseen kysyntään, toteaa KK-Verve Oy:n toimitusjohtaja Hannu Ronkainen.

Aviren liiketoiminnan myynnin tavoitteena on ensisijaisesti turvata asiakkaiden palveluiden jatkuminen ja palveluiden kehittäminen, jotta ne vastaavat tulevaisuudessakin muun muassa Kelan vaatimuksiin kuntoutuksen sisältöjen suhteen. Vastuullisena työnantajana tavoitteena on myös turvata Aviren työntekijöiden työn jatkuminen. Yrityksessä työskentelee noin 50 kuntoutusalan osaajaa. Siirtyvien yksiköiden yhteenlaskettu liikevaihto oli 4 M€ vuonna 2019.

Aviren liiketoiminnan myynnin taustalla on myös yleinen kysynnän väheneminen perinteistä laitoskuntoutusta kohtaan ja entisestään koventunut hintakilpailu.

– Avire Oy:n ja Kiipulan kuntoutuksen yhdistäminen vuonna 2017 ei tuonut toivottua kasvua taloudellisesti terveellä pohjalla. Toisaalta koronapandemia kiihdytti etäkuntoutuksen tarvetta, jonka toteuttamiseen meillä ei ollut riittäviä edellytyksiä, toteaa Kiipulasäätiön toimitusjohtaja Jukka Kujala.

Aviren Janakkalan toimipaikan kuntoutus jatkuu nykyisellään. Samalla toiminta mahdollistaa Janakkalan alueen kehittämisen hyvinvointipalveluiden osalta ja pitää yllä alueen palvelutarjonnan monipuolisuutta.

– Kiipulasäätiö keskittyy tulevaisuudessa parantamaan erityistä tukea tarvitsevien nuorten ja aikuisten mahdollisuuksia sijoittua avoimille työmarkkinoille. Lisäksi olemme aloittaneet kuntouttavan työtoiminnan palveluita. Tällaiset palvelut tulevat kasvamaan meillä tulevaisuudessa, kertoo Jukka Kujala.

Liiketoimintakaupan myötä Verve on ammatillisen ja toimintakykykuntoutuksen valtakunnallinen asiantuntija, jolla on toimintaa 17 paikkakunnalla. Sen yhteenlaskettu liikevaihto on 35 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 450 henkilöä. Yritysryhmä tuottaa lisäksi terapiapalveluita11 paikkakunnalla ja lääkinnällisen kuntoutuksen palveluita neljällä paikkakunnalla. Koko yritysryhmän yhteenlaskettu liikevaihto on yli 50 miljoonaa euroa ja henkilöstöä on 650.

Avire Oy on Kiipulasäätiön omistama hyvinvoinnin ja kuntoutuksen edelläkävijäyritys. Kiipulasäätiön perustehtävänä on ammatillisen erityisopetuksen ja kuntoutuksen järjestäminen. Toimimme yhteiskunnallisen hyvän tuottajana ja lisäämme ihmisten hyvinvointia tarjoamalla työhyvinvointipalveluita, virkistävää vapaa-aikaa ja laadukkaita puutarhatuotteita. Unelmamme on yhdenvertainen ja esteetön yhteiskunta, jossa työn tekeminen ja hyvä elämä ovat mahdollisuutena kaikille. Kiipulan muodostavat Kiipulan ammattiopisto, Kiipulan kokous- ja majoituspalvelut, Kiipulan valmennuspalvelut ja Kiipula Gardens sekä Avire Oy.

KK-Verve Oy on valtakunnallinen työelämää, yrityksiä ja kuntoutujia tukeva monipuolinen asiantuntija. Autamme ihmisiä pääsemään ja palaamaan työhön, sekä jaksamaan siellä paremmin. Työpaikoilla valmennamme yksilöitä ja esimiehiä liiketoiminnan uudistuvissa tilanteissa. Tarjoamme vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta ja terapiapalveluita heikentyneen toimintakyvyn ja arjessa selviytymisen tueksi. Verven omistavat Kuntoutuskeskus Kankaanpää ja Kruunupuisto, joiden taustalla ovat kotimaiset omistajat Kuntoutussairaalasäätiö Kankaanpää ja Punkaharjun kuntoutussairaalasäätiö. Yrityksen tulos jää yritykseen ja sillä kehitetään kuntoutustoimintaa. 

Lisätiedot:

Hannu Ronkainen, toimitusjohtaja KK-Verve Oy, puh. 050 559 4797, hannu.ronkainen@verve.fi.

Jukka Kujala, toimitusjohtaja Kiipulasäätiö, puh. 040 905 2827, jukka.kujala@kiipula.fi.Tilaa uutiskirje