KAIPAATKO PYSYVÄÄ MUUTOSTA HYVINVOINTIIN?

VAIHDA NÄKÖKULMAA JA ONNISTU UUSILLA – PYSYVÄÄN MUUTOKSEEN -JAKSOILLA UPEASSA KANSALLISMAISEMASSA

Juuri valmistuneen FinTerveys-2017 tutkimuksen mukaan 70 % suomalaista miehistä ja 63 % naisista ylittää painoindeksin 25. Neljännes suomalaisista tulkitaan lihaviksi, kun painoindeksi on ≥ 30 ja suurentunut vyötärönympärys mitattiin jo lähes puolella aikuisia. Tutkimuksen mukaan keskivertonaisella on noin 7 kg ylipainoa ja miehellä 10 kg. Jos tällainen kehitys jatkuu, meistä suomalaisista lähes joka kolmas on lihava 10 vuoden kuluttua.

Myös työikäisten lihominen on yleistynyt viimeisten 6 vuoden aikana ja huoli koskee kaikkia ikäluokkia, myös nuoria ja lapsia. Ikäännymme väestönä kovaa vauhtia ja ikääntyminenkin lisää lihomisen riskiä liikunnan ja energian kulutuksen vähetessä sekä kehon koostumuksen muuttuessa.

Ympäristö jossa elämme, ruokkii liikkumattomuutta ennennäkemättömillä tavoilla. Meillä on puhelimet eli tietokoneet taskuissa, kaukosäätimet vaihtavat kanavia, laittavat saunan päälle, ajastimet sammuttavat kahvinkeittimet ja liedet, koneet pesevät pyykit ja astiat, vaatteet kuivuvat kuivausrummuissa ja autot vievät meitä paikasta toiseen. Työtä tehdään entistä enemmän istuen tietokoneen ääressä joko työpaikalla tai kotona.

Voimme myös harrastaa ja seurustella kotisohvalta käsin, halutessamme, läpi vuorokauden (trendikkäästi 24/7) puhelimen, television tai tabletin välityksellä. Liikunta jää silloin usein sohvan ja jääkaapin väliseksi evästelypoluksi, mikä on inhimillistä koska syödäkin täytyy. Puhumattakaan lukuisista syömiseen innostavista vihjeistä, joita ympäristömme tuottaa lukuisilla eri tavoilla, ilman että edes huomaamme tätä hienovaraista johdattelua.

Tästä näkökulmasta ajateltuna olisi suoranainen ihme, jos emme lihoisi tässä epänormaalissa ympäristössä nautinnonhaluisen mielemme mielivallan alla. Kuka päättää sinun hyvinvoinnistasi, mielesi vai Sinä?

Nyt on tarjolla uusi tieteellisesti tutkittu HOT eli Hyväksymis- ja omistautumisterapeuttinen lähestymistapa elintapamuutoksia tukemaan.

Siinä lähdetään liikkeelle sinun omista elämänarvoistasi ja tavoistasi voida hyvin esimerkiksi painonhallintaan menetelmää hyödyntäen. HOT- menetelmän vaikutuksia elintapoihin voit päästä kokeilemaan hakemalla uudistetuille Palkansaajien hyvinvointi- ja terveys ry: n Pysyvään muutokseen jaksoille, joita tuetaan veikkauksen tuotoilla. Kesto 3 vrk +2 vrk + 2 vrk 16-20 henkilön ryhmissä. Niitä voi hakea kaikki työikäiset, jotka ovat elintapoihinsa ja hyvinvointiinsa tyytymättömiä.

Mitä maksaa ja miten haetaan?

Hinta (osallistujan omavastuuosuus), joka sisältää majoituksen, täysihoidon ja ohjelman on 25 € /vrk.

1. Lähijakson (3vrk) hinta on 75 € / osallistuja
2. Lähijakson (2vrk) hinta on 50 € / osallistuja
3. Lähijakson (2vrk) hinta on 50 € / osallistuja

Mikäli olet työttömyyspäivärahalla, hinnat ovat -50 % yllämainituista
Haussa uudistetut Pysyvään muutokseen -jaksot oheisen (http://pht.fi/aikuisille/tayta-hakemus-aikuiset/ ) linkin kautta 1.4. lähtien

Terv. Jaana Venäläinen, terveydenhoitaja

Tilaa uutiskirje