Punkaharjun Harjualueen reitit

Kruunupuisto sijaitsee Punkaharjun luonnonsuojelualueella aivan harjualueen ytimessä. Punkaharjun opastetut retkeilyreitit  tarjoavat loistavat mahdollisuudet sauvakävelyyn pyöräilyyn ja päiväretkeilyyn. Harjualueen reiteille pääset kätevästi Kruunupuiston parkkipaikalta, joka sijaitsee Vaahersalontien toisella puolella. Talvella reitistöllä on ylläpidetyt hiihtoladut, nauhamerkitty lumikenkäpuisto ja Kruunupuiston rannasta pääset hoidetulle retkiluistelureitistölle. Harjualueen reitistöt muodostavat myös ainutlaatuisen Punkaharjun sauvakävelypuiston sekä talvisen lumikenkäpuiston. Lisätietoja reiteistä löydät www.visitpunkaharju.fi -sivustolta tai voit tutustua alueen reitteihin tästä.  Harjualueen luontoon pääset tutustumaan myös Metsähallituksen  luontoon.fi -sivuston kautta.

VALAISTU LUONTOPOLKU TAIDEVALOPISTEINEEN
Punkaharjulla valmistui lokakuussa 2017 valaistushanke, jonka myötä harjualueelle sijaitsevalle luontopolulle pääsee nyt myös iltahämärällä. Luontopolku on Hotelli Punkaharjun ja Kruunupuiston välillä oleva n. 2,2 km mittainen polku, joka kiemurtelee pitkin kauniita Valkialammen ja Kaarnalahden rantoja harjutien länsipuolella.
Myös hiihtolatu tehdään polun läheisyyteen, itse polun sopiessa lumikenkäilyyn tai kävelyyn (polkua ei aurata). Polun varrella on viisi taidevalopistettä, jotka korostavat harjualueen ainutlaatuisia maisemia. Valot & taidevalopisteet palavat pimeän aikaan, syttyen klo 6.30 ja sammuen klo 21.30.

Tutustu Punkaharjun hiihtomahdollisuuksiin ja reitteihin täällä

Luisteluradan kunnon voit tarkistaa retkiluistelupäiväkirjasta

Lumikenkäpuiston reitit löydät täältä ja sauvakävelypuiston reitteihin voit tutustua täällä

Melontareitit löytyvät täältä

Harjualueen ohella hyvä luonto- ja retkeilykohde aivan Kruunupuiston läheisyydessä on puulajipuisto, joka sijaitsee Suomen Metsämuseo Luston vieressä n. 3 km Kruunupuistosta. Puulajipuistoon voit tutustua kävellen, pyöräillen tai autolla – talvella puulajipuistossa on myös hiihtolatu.



Tilaa uutiskirje