RETRETTI -tavaramerkki on siirtynyt Kruunupuiston omistukseen

 

– Retretti nimi yhdistetään vahvasti Punkaharjuun.

 

”Uusia avauksia Kruunupuiston liiketoimintaan”

 

Kruunupuiston Palvelut Oy on ostanut Campus Artis säätiöltä RETRETTI – tavaramerkin kaikkine oikeuksineen.

Kiinteistö luolastoineen ei kuulu kauppaan.

 

Retretti oli Punkaharjun Tuunaansaaressa toiminut Pekka Hyvärisen perustama taidekeskus, jossa järjestettiin korkeatasoisia kuvataide, taideteollisuus ja jonkin verran myös konsertti toimintaa. Retretti oli kooltaan yksi Pohjoismaiden suurimpia taidekeskuksia, jossa vieraili parhaimpina vuosina yli 200 000 kävijää.

Retretti-nimi yhdistetään Punkaharjuun. Ensimmäiset Retretti-nimiset näyttelyt järjestettiin Punkaharjun keskustan koulurakennuksessa jo vuosina 1978–1982. Tuunaansaaren ensimmäinen näyttely järjestettiin kesällä 1983, jolloin päänäyttelyn vetonaulana olivat Edelfeltin teokset. Retretin toiminta loppui syksyllä 2012 konkurssiin.

Kesällä 2015 Campus Artis säätiö jatkoi Retretti-näyttelytoimintaa Savonlinnan maakuntamuseossa Riihisaaressa Alvar Gullichsenin näyttelyllä. Samanaikaisesti Campus Artis säätiö etsi Retretti-näyttelytoiminnalle jatkajaa Punkaharjulla.

 

Retretti oli merkittävä matkailukohde niin Punkaharjulle kuin koko Savonlinnan seudulle. Vielä tänäkin päivänä Punkaharjulle tulee matkailuasiakkaita maan rajojen ulkopuolelta Retretin näyttelyä kyselemään. Taidekeskus ei ollut vain nähtävyys, vaan siitä muodostui ilmiö, jota haluttiin palata katsomaan joka kesä, kun siellä oli kerran käyty! Retretti tarjosi taidetta kaiken ikäisille tavallisille ihmisille, ja sitä perinnettä Kruunupuisto haluaa jatkaa.

 

Kruunupuisto haluaa näyttelytoiminalle jatkoa Punkaharjulla! Taiteella ja kulttuurilla on vahva yhteys ihmisten hyvinvointiin. Hyvinvointiin liittyvät palvelut ovat Kruunupuiston ydinosaamista, tähän osaamiseen halutaan vahvasti tuoda uusi ulottuvuus taiteen ja kulttuurin kokemuksesta. Taide ja yhteys luontoon lisäävät koko alueemme vetovoimaisuutta tulevaisuudessa, sitä me Kruunupuistossa haluamme olla omalla toiminnallamme kehittämässä koko alueen hyväksi.

 

Tulevan vuoden aikana Kruunupuisto tulee tiedottamaan näyttelytoiminnan käynnistämisestä.

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Hannu Ronkainen puh. +358 50 5594797, hannu.ronkainen@kruunupuisto.fi

markkinointijohtaja Birgitta Ojasalo puh. +358 50 4688421, birgitta.ojasalo@kruunupuisto.fiTilaa uutiskirje